joi, decembrie 1, 2022

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimente periculoase pentru creier, pe care le consumăm zilnic fără să ne dăm seama. 

Cel mai toxic aliment, potrivit spuselor neurochirurgului, este zahărul.

”Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători” a spus medicul, la Antena 3. De asemenea, despre sare, prof. Vlad Ciurea spune ”la fel, dăunează”.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Întrebat ce ar mai fi rău pentru creier, neurochirurgul spune că ”sunt multe”, începând lista cu ”aerul poluat, trece prin plămâni, se duce exact în creier”.

Neurochirurgul a continuat lista cu ”alimentele grase”: ”Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu apreciază deloc. Foarte puțină grăsime apreciază creierul.

Deci toate tocăturile – vorbesc de creier, nu de burtică, care e foarte fericită-, toți cârnații grași, toate sarmalele sunt mâncare grea, tot sângele se duce în abdomen, unde începe o digestie grea. (…) De aceea și apar accidentele vasculare, pentru că scoți sângele din creier, nu-i bagi nici măcar apă, nu-i dai apă, atunci, el, săracul, s-a deshidratat”.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...


„Cele rele să se spele, cele bune să se adune”

Profesorul Vlad Ciurea a explicat în cadrul unui interviu care sunt cele mai importante reguli de care trebuie să ținem cont pentru a ne menține sănătatea mintală.

„Am trecut prin 6 mari încercări până acum în ultimii 2 ani şi jumătate. Prima încercare a fost pandemia, apoi vaccinarea, scumpirea, seceta, războiul şi a șasea arma nucelară.Toate acestea să ştiţi că se implementează, se duc în căpuşorul nostru ca nişte săgeți.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Cum le calmăm? Totuși noi trebuie să le învingem, să ne ținem mintea sănătoasă că de noi depind familiile noastre ca să putem să mergem înainte.

De ce să fim pesimiști? Să mergem mereu înainte, un pas înaintea bolii, un pas înaintea nenorocirilor. Este o vorbă românească: „Cele rele să se spele, cele bune să se adune”, a explicat prof. Vlad Ciurea, neurochirurg în într-o ediție transmisă live de Gândul.ro

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private