Sari la conținut

Aliment toxic pentru creier. Prof. Ciurea: Așa apar și accidentele vasculare

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vlad Ciurea

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimente periculoase pentru creier, pe care le consumăm zilnic fără să ne dăm seama. 

Cel mai toxic aliment, potrivit spuselor neurochirurgului, este zahărul.

”Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători” a spus medicul, la Antena 3. De asemenea, despre sare, prof. Vlad Ciurea spune ”la fel, dăunează”.

Întrebat ce ar mai fi rău pentru creier, neurochirurgul spune că ”sunt multe”, începând lista cu ”aerul poluat, trece prin plămâni, se duce exact în creier”.

Neurochirurgul a continuat lista cu ”alimentele grase”: ”Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu apreciază deloc. Foarte puțină grăsime apreciază creierul.

Deci toate tocăturile – vorbesc de creier, nu de burtică, care e foarte fericită-, toți cârnații grași, toate sarmalele sunt mâncare grea, tot sângele se duce în abdomen, unde începe o digestie grea. (…) De aceea și apar accidentele vasculare, pentru că scoți sângele din creier, nu-i bagi nici măcar apă, nu-i dai apă, atunci, el, săracul, s-a deshidratat”.

„Cele rele să se spele, cele bune să se adune”

Profesorul Vlad Ciurea a explicat în cadrul unui interviu care sunt cele mai importante reguli de care trebuie să ținem cont pentru a ne menține sănătatea mintală.

„Am trecut prin 6 mari încercări până acum în ultimii 2 ani şi jumătate. Prima încercare a fost pandemia, apoi vaccinarea, scumpirea, seceta, războiul şi a șasea arma nucelară.Toate acestea să ştiţi că se implementează, se duc în căpuşorul nostru ca nişte săgeți.

Cum le calmăm? Totuși noi trebuie să le învingem, să ne ținem mintea sănătoasă că de noi depind familiile noastre ca să putem să mergem înainte.

De ce să fim pesimiști? Să mergem mereu înainte, un pas înaintea bolii, un pas înaintea nenorocirilor. Este o vorbă românească: „Cele rele să se spele, cele bune să se adune”, a explicat prof. Vlad Ciurea, neurochirurg în într-o ediție transmisă live de Gândul.ro

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel