joi, mai 26, 2022

Sănătatea sistemului circulator este esențială pentru întregul organism. Acesta este responsabil pentru alimentarea organelor cu sânge și oxigen, elemente fără de care nu ar putea funcționa în mod corespunzător.

Un sistem circulator bolnav crește riscul unor boli grave, precum atacul de cord. Depunerea colesterolului, formarea cheagurilor de sânge și afectarea organelor se află printre cele mai grave efecte negative.

Te-ar mai interesa: 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut....

Astfel, este indicat să menținem cât mai mult sănătatea sistemului circulator și să evităm obiceiurile nesănătoase, precum fumatul, consumul alcoolului în exces și sedentarismul.

Alimente pentru sistemul circulator

Din fericire, potrivit Doza de Sănătate, sistemul circulator poate fi mai sănătos cu ajutorul unor alimente.

Rodia

Bogată în antioxidanți, rodia ajută la eliminarea a tot ceea ce dăunează organismului. Beți o jumătate de cană de suc pe zi. Previne acumularea de substanțe nocive în vasele de sânge. Este recomandat celor care suferă de hipertensiune arterială și diabet. Cel mai bine este să pregătiți sucul pe loc, deoarece acesta își pierde rapid substanțele nutritive. Acest suc concentrat vă va ajuta să combateți radicalii liberi, compuși rezultați în urma arderilor celulare asociați cu dezvoltarea cancerului.

Te-ar mai interesa: A intrat în moarte cerebrală după ce a căzut cu tr...

Roșiile

Roșiile sunt foarte cunoscute în medicina alternativă pentru beneficiile asupra sistemului circulator. Ele sunt o sursă excelentă de nutrienți care protejează venele și arterele și, de asemenea, neutralizează acțiunea radicalilor liberi.

Cantitatea mare de licopen pe care o conțin roșiile reduce riscul de a dezvolta blocaje în sistemul circulator. Roșia reduce nivelul de colesterol oxidat și acționează ca un antiinflamator nesteroidian. Poate fi consumată crudă, coaptă sau sotată. Nutrienții din roșie devin mult mai puternici atunci când roșia este gătită, în ciuda contrariilor.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

Sfecla

Betaina este compusul principal, benefic pentru sistemul circulator. Acesta servește la neutralizarea homocisteinei, un aminoacid legat de bolile cerebrovasculare și cardiace. Un alt nutrient din sfeclă este acidul folic, care are și el același rol. Sucul acestei legume stimulează curățarea celulelor și îmbunătățește activitatea enzimelor hepatice. În plus, datorită conținutului său ridicat de fibre, ajută la reducerea constipației și la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, fiind un superaliment.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private