duminică, august 14, 2022

Estrogenul este un hormon feminin care îndeplinește o serie de funcții în corpul feminin, inclusiv reglarea ciclului menstrual și creșterea și dezvoltarea sânilor. 

Cu toate acestea, în timpul menopauzei, nivelul de estrogen al femeilor scade, ceea ce poate duce la simptome precum bufeurile și transpirațiile nocturne.

Fitoestrogenii, cunoscuți și ca estrogeni dietetici, sunt compuși vegetali naturali care pot acționa într-un mod similar cu cel al estrogenului produs de corpul uman.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Alimente bogate în estrogen

Iată câteva surse importante de fitoestrogeni:

Semințe de in

Semințele de in sunt incredibil de bogate în lignani, un grup de compuși chimici care funcționează ca fitoestrogeni. De fapt, semințele de in conțin de până la 800 de ori mai mulți lignani decât alte alimente vegetale, potrivit cercetărilor. 

Studiile au arătat că fitoestrogenii găsiți în semințele de in pot juca un rol important în scăderea riscului de cancer de sân, în special la femeile aflate în postmenopauză.

Soia și edamame

Atât boabele de soia, cât și edamame au fost aosciate cu multe beneficii pentru sănătate și sunt bogate în proteine ​​și multe vitamine și minerale.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre relația dintre Alain Delon și Ramo...

Sunt, de asemenea, bogate în fitoestrogeni cunoscuți sub numele de izoflavonoizi. Izoflavonoizii din soia pot produce activitate asemănătoare estrogenilor în organism prin imitarea efectelor estrogenului natural. Acestea pot crește sau scădea nivelul de estrogen din sânge.

Un studiu a constatat că femeile care au luat un supliment de proteine ​​din soia timp de 12 săptămâni au înregistrat scăderi moderate ale nivelului de estrogen din sânge, comparativ cu un grup de control.

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

Cercetătorii au spus că aceste efecte ar putea ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer de sân.

Efectul izoflavonoizilor din soia asupra nivelului de estrogen uman este complex. Așadar, este nevoie de mai multe cercetări pentru a ajunge la concluzi clare.

Fructe uscate

Fructele uscate sunt bogate în nutrienți, delicioase și ușor de savurat. Ele reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de diverși fitoestrogeni.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Curmalele, prunele uscate și caisele uscate sunt câteva dintre fuctele cu cel mai mare număr de fitoestrogeni. Mai mult, fructele uscate sunt pline de fibre și alți nutrienți importanți, ceea ce le face o gustare sănătoasă.

Legume crucifere

Legumele crucifere sunt un grup mare de plante cu arome, texturi și substanțe nutritive diverse. Conopida, broccoli, varza, varza de Bruxelles sunt toate legume crucifere bogate în fitoestrogeni.

Te-ar mai interesa: Previziuni rune 15-21 august. Voropchievici: Vine ...

Conopida și broccoli sunt bogate în secoisolariciresinol, un tip de fitoestrogen lignan.

În plus, varza de Bruxelles și varza sunt bogate în coumestrol, un alt tip de fitonutrienți care s-a dovedit că prezintă activitate estrogenică

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private