Alimente bogate în vitamina D care țin departe răcelile

Ce alimente bogate în vitamina D ne țin departe de răceli? Perioada aceasta este una delicată. Pe lângă impactul virusului COVID-19, venirea frigului și zilele întunecate ne provoacă un deficit de vitamina D, determinându-ne să fim mai predispuși la răceli. Putem să venim în sprijinul organismului nostru, cu o dietă echilibrată, bogată în alimente ce conțin vitamina D, reducând astfel riscul de îmbolnăvire.

Vitamina D este esențială pentru mușchi și oase și ajută la o bună asimilare a calciului în organism. Sistemul imunitar folosește vitamina D pentru a ține departe micorbii, virușii și bacteriile.

Experții ne avertizează că datorită stilului de viață haotic, corpul nostru nu mai asimiliează cantitatea necesară de vitamina D pentru o bună funcționare. Astfel, ne recomandă să suplinim această nevoie a organismului cu un supliment de 10 mg pe zi, începând din luna octombrie până în luna martie. În cazul persoanlor cu tenul închis sau a celor însărcinate, consumul de vitamina D este recomandat pe întreaga perioadă a anului.

Care este soluția când zilele devin mai scurte, iar soarele se ascunde?

Să consumăm alimente bogate în vitamina D.

Alimente bogate în vitamina D

  1. Sucul natural de portocale

La fel ca și laptele, un pahar de suc de portocale (de preferat fresh) este bogat în vitamina D. Consumul unui pahar de suc de portocale ne oferă doza necesară de vitamina D, dar și de vitamina C.

  1. Ouăle

Ouăle conțin vitamina D, în mod special gălbenușul. Prin consumul unui ou, ne bucurăm nu doar de vitamina D, ci și de prezența vitaminei A, E, B12, de omega 3, dar și de prezența seleniului. Un singur ou conține 6 g de proteine, ce ne ajută inclusiv la consolidarea masei musculare.

  1. Peștele

Peștele este unul din cele mai bune alimente de origine animală, recomandat pentru organismul nostru. Somonul – un pește gras, dar care asigură peste 18% din complexul de vitamine. În cazul în care nu îți place somonul, îți recomandăm tonul – alb sau roșu.

Consumul de ton asigură jumătate din ncesarul de vitamina D. Unde mai punem că este recomandat pentru curele de slăbire?

  1. Ciupercile

Ciuperca Pleutorus, una din cele mai cunoscute specii de ciuperci din țara noastră, este bogată în vitamina D, vitamina C și antioxidanți, ajutând la procesul de accelerare al metabolismului.

  1. Laptele

Laptele este unul din alimenetele cu cea mai mare cantitate de vitamina D, pe care o putem consuma pe parcursul unei zile. Are și o cantitate ridicată de calciu, un mineral pe care organismul nostru nu îl produce.

 

Recent Posts

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. Bărbatul a acumulat peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a…

18 minute ago

Muntele cu puteri tămăduitoare. În acest loc se pot atinge cele mai înalte stări de conștiință

Loc de vindecare energetică. Munții Rarău este considerat muntele sfânt al României. Cercetătorii susțin că…

48 de minute ago

5 reguli de somn cu ajutorul cărora adaugi câțiva ani buni vieții tale

Reguli de somn. Somnul este un proces fiziologic esențial pentru viața omului, asemenea setei și…

o oră ago

Cum știi că partenerul te înșeală: semne de care să ții seama

Cum știi că partenerul te înșeală. E un adevăr absolut faptul că, într-o relație, încrederea…

2 ore ago

Semnificația ramurilor de salcie

Semnificația ramurilor de salcie în satul tradiţional românesc. Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt astăzi în…

2 ore ago

Experții insistă: Dușurile zilnice nu au niciun beneficiu real pentru sănătate. De fapt, pot fi CHIAR periculoase

Experții spun că dușurile zilnice nu au niciun beneficiu dovedit pentru sănătate, subliniind că spălarea…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian