marți, noiembrie 24, 2020
Alecu Carmen

Spune NU stresului! Alimente care cresc imunitatea.

Este bine știut faptul că un organism cu o imunitate ridicată nu se contaminează cu microbi, virusuri sau paraziți. O imunitate ridicată nu este dată doar de lipsa stresului, dar și de o alimentație corectă. Intestinul subțire al omului asigură aproximativ 80% din funcția imunitară.

Prin urmare, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră. Flora intestinală atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul. Alimentația influențează în mod direct flora intestinală.  Vestea bună este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.

Alimente care cresc imunitatea

CIMBRUL – este un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.

IARBA DE ORZ VERDE – regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții.

TĂMÂIA – fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă boala. Este comestibilă doar tămâia naturală, care se găsește NUMAI ÎN MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că SE POATE CONSUMA INTERN.

CURMALELE – întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.

CHIMENUL NEGRU (Nigella sativa) – stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).

OREGANO – în primul rând, întărește sistemul imunitar.

ROZMARINUL – stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.

SCORȚIȘOARA – stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva “bolilor reci”, în special în tratarea plămânilor și a ficatului.

Alimente care cresc imunitatea

GHIMBIRUL – rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.

ECHINACEEA – accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.

USTUROIUL și CEAPA ROȘIE– stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.

VITAMINA C NATURALĂ – din ACEROLA, MĂCEȘE, CĂTINĂ, LAMÂIE. Vitamina C NATURALĂ întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.

ZINC – alături de vitamina C, zincul fortifică sistemul imunitar. Sunt bogate în zinc semințele crude de dovleac, năutul, nucile caju, ciupercile și stridiile.

MIEREA DE CONIFERE – din BRAD, PIN – crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.

PROPOLISUL – este considerat ”farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.

CAISELE DESHIDRATATE – sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.

RODIA – sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.

Parteneri