Alimente care cresc inflamația în organism și alimente care te ajută să o combați

Inflamația în organism se află la baza multor afecțiuni și boli grave care pot deveni cronice. Aceasta poate avea multiple cauze, iar majoritatea pot fi evitate.

Inflamația este cauzată, de cele mai multe ori, de un stil de viață nesănătos, bogat în alimente procesate, pline de grăsimi și cu un conținut scăzut de nutrienți esențiali.

Aceasta poate fi cauzată și de anumite alimente normale, aparent sănătoase. Deși au și nutrienți buni, anumite alimente „sănătoase” pot cauza inflamație atunci când sunt consumate în exces.

De fapt, există o boală numită boala oamenilor bogați, guta, care este cauzată de consumul excesi de carne și fructe de mare. Este numită astfel deoarece, cu ceva timp în urmă, numai bogații își puteau permite carne.

Anumite alimente, pe de altă parte, sunt eficiente în reducerea inflamației din corp.

Inflamația din organism, influențată de alimentație

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare că alimentația are un rol foarte important atunci când vine vorba despre creșterea sau reducerea inflamației.

„Alimentația este esențială în ameliorarea unor simptome sau chiar în vindecarea unor boli care ne împiedică să ne bucurăm de viață și să o trăim așa cum ne-am dori.

Regenererarea și vindecarea pot avea loc și cu ajutorul nutriției.

Află că una dintre modalitățile prin care propria noastră hrană ajută la îmbunătățirea sănătății noastre și a stării de bine este acțiunea asupra procesului inflamator din corp, prin reducerea sau accentuarea acestuia.

Ai lista cu acele alimente care reduc sau cresc inflamația în organism, ca de acum înainte să știi cum să jonglezi cu ele pentru sănătatea ta”, scrie Patricia Rusu.

Alimente care cresc inflamația

  • pâine albă
  • produsele de patiserie
  • prăjelile
  • dulciurile cu zahăr rafinat
  • băuturi carbogazoase
  • alimentele bogate în zahăr

Alimente care scad inflamația

  • tomatele
  • verdețurile
  • nucile
  • uleiul de măsline
  • ceaiul verde
  • peștele gras (ton, somon, sardine)
  • fructe (căpșune, cireșe, portocale, struguri)
  • broccoli
  • ciuperci
  • avocado
  • ardei
  • ciocolata neagră

 

Recent Posts

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

5 minute ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

35 de minute ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

o oră ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

2 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

2 ore ago

Fructul diuretic care îmbunătățește circulația sângelui și ajută la întărirea oaselor

Îmbunătățirea sănătății, prevenirea bolilor și dobândirea de substanțe nutritive sunt diversele beneficii ale consumului de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic