miercuri, septembrie 28, 2022

Colonul, numit și intestinul gros, face parte din sistemul digestiv. Printre funcțiile sale se numără extragerea apei, a unor nutrienți și electroliți din alimentele parțial digerate, potrivit Institutului Național al Cancerului din Statele Unite.

De asemenea, acest organ produce și stochează scaun, care se deplasează prin colon, este stocat în rect și părăsește corpul prin anus.

Există multe tulburări care pot afecta capacitatea colonului de a funcționa corect. Unele dintre ele, conform Medline Plus, sunt: ​​polipii, sindromul colonului iritabil, cancerul colorectal și diverticulita.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

De aceea, colonul este considerat unul dintre cele mai importante organe ale sistemului digestiv si este necesar sa-l pastrezi curat. Pentru a face acest lucru, medicul este cel care trebuie să stabilească tratamentul necesar pentru fiecare persoană.

Una dintre întrebările care pot fi adresate medicului este ce alimente sunt indicate pentru a menține colonul curat.


Alimente care curăță rapid colonul

Alimente care curăță rapid colonul. De exemplu, Better with Health a enumerat o serie de alimente care ar putea contribui la acest obiectiv:

1. Legume crucifere: susțin curățarea colonului și promovează buna funcționare a acestuia, potrivit unui studiu publicat în World Journal of Gastroenterology și citat de Better To Health. Broccoli, conopida și varza sunt câteva dintre cele recomandate.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

2. Semințele de chia: concentrația mare de mucilagii, un tip de fibre solubile care crește în contact cu apa, face ca semințele de chia să stimuleze mișcarea intestinelor și să îmbunătățească condiții precum constipația, care dăunează colonului.

3. Nuci: acestea contin acizi grasi omega 3 si o cantitate mare de fibre. Acești nutrienți beneficiază de curățarea colonului, deoarece reduc la minimum inflamația acestui organ și previn apariția problemelor intestinale.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

4. Fulgi de ovăz: un aliment excelent pentru persoanele care suferă de colită (inflamație a colonului), deoarece sunt foarte hrănitori, îmbunătățesc tranzitul intestinal și acționează ca un regulator.

5. Iaurt natural: consumul de iaurt oferă beneficii pentru protejarea florei intestinale și a sănătății stomacului, deoarece are probiotice și acestea ajută la echilibrul mucoasei intestinale. Compoziția nutrițională a diferitelor iaurturi poate varia în funcție de lapte, de aceea este recomandat ca acesta să fie natural.

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private