Sari la conținut

Dieta Reginei Elisabeta a II-a. Ce alimente consuma în fiecare zi! Alcoolul și dulciurile nu lipseau din meniul său

Regina Elisabeta a II-a a murit liniștită în somn la Castelul Balmoral, Scoția, la vârsta de 96 de ani, joia trecută, potrivit Palatului Buckingham.

Ea a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, moștenind coroana de la tatăl ei în 1952 și cel mai bătrân șef de stat din lume.

Chiar dacă îndatoririle sale oficiale au fost reduse în ultimii ani, regina a lucrat până la moartea ei, întâlnindu-se marțea trecută cu noul prim-ministru britanic Liz Truss.

Detaliile intime despre starea de sănătate a Reginei au fost rareori împărtășite publicului, dar ea a fost monitorizată îndeaproape de-a lungul vieții de echipa medicală a familiei regale, potrivit The Guardian.

Bryan Kozlowski, autorul cărții „Trăiască regina: 23 de reguli pentru a trăi de la cel mai longeviv monarh al Marii Britanii”, a declarat pentru The New York Post în 2020: „Ea a îmbătrânit incredibil de bine și este paradigma sănătății și a bunăstării”.

Ea a luat COVID în februarie 2022, dar fusese la spital doar pentru trei vizite scurte în ultimele două decenii.

Dieta echilibrată, exercițiile în mod regulat și menținerea unei greutăți sănătoase – așa cum a făcut Regina – sunt cheia pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

Regina a făcut „exercițiu rațional”

Potrivit lui Kozlowski, Regina nu s-a deranjat cu antrenamente intense, preferând „exerciții raționale”, cum ar fi să-și plimbe câinii și să călărească pe cai.

I-a plăcut timpul în natură, potrivit lui Kozlowski, și a iubit în special peisajul rural scoțian din jurul orașului Balmoral, pe care îl vizita aproape în fiecare an.

De asemenea, se pare că regina nu a fumat niciodată și a dormit bine mereu.

Regina avea o dietă echilibrată, din care nu lipseau ciocolata și gin-ul

Dieta Reginei Elisabeta a II-a. Regina „nu a fost un gurmand”, potrivit lui Darren McGrady, cel care i-a fost bucătar din 1982 până în 1993.

Când lua masa singură, era „foarte disciplinată” și avea adesea mese cu conținut scăzut de carbohidrați, a spus McGrady, dar îi plăceau și dulciurile și alcoolul.

Dimineața, regina consuma biscuiți și ceai urmate de pâine prăjită cu marmeladă, cereale cu fructe sau somon afumat cu omletă și trufe, după cum a raportat Ali Millington, de la Insider.

Înainte de un prânz simplu, cum ar fi pește la grătar cu legume, regina se bucura de un gin și Dubonnet (un aperitiv dulce pe bază de vin) cu o felie de lămâie și gheață, a spus McGrady.

De asemenea, îi plăcea să savureze un martini uscat, dar anul trecut a încetat să mai bea unul zilnic pentru sănătatea ei și pentru a rămâne atentă la serviciu, a declarat somelierul regal pentru The Daily Mail în 2021.

Dieta Reginei Elisabeta a II-a. Consuma, de asemenea, un ceai tradițional de după-amiază, cu sandvișuri, scones și o „frântură de tort”, a spus Kozlowski.

Cina conținea file de vită sau căprioară, fazan sau somon de la fermele din Sandringham și Balmoral, cu ceva fructat la desert. De asemenea, îi plăceau mesele tradiționale de friptură britanică duminică.

Regina iubea ciocolata neagră (care are diverse beneficii pentru sănătate), a spus McGrady pentru Newsweek.

Ea își încheia ziua cu un pahar de șampanie, potrivit lui Margaret Rhodes, verișoara reginei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel