Sari la conținut

Alimente care distrug colesterolul. De ce e bine să le consumăm zilnic

Medicii spun că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate la nivel mondial. În acest sens, colesterolul crescut este un factor major în apariția acestora.

Există mai multe alimente care nu fac doar parte dintr-o dietă sănătoasă, ci pot contribui activ și la scăderea colesterolului. Alimente bogate în grăsimi nesaturateReducerea grăsimilor saturate și înlocuirea unora dintre ele cu grăsimi nesaturate este o modalitate excelentă de a vă reduce colesterolul.

Alimente care distrug colesterolul. De ce e bine să le consumăm zilnic

Alimentele care conțin grăsimi nesaturate includ:

  • uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de măsline, de floarea-soarelui, de porumb, de rapiță, de nuci și de semințe
  • avocado, nuci și semințe
  • grăsimi tartinabile făcute din uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui și de măsline
  • pește gras

Peștele gras este o sursă bună de grăsimi nesaturate sănătoase, în special un tip numit grăsimi omega-3. Încercați să consumați două porții de pește pe săptămână, dintre care cel puțin una ar trebui să fie grasă. Medicii recomandă consumul a două sau trei porții mai mici pe parcursul săptămânii. Conserve, congelate sau proaspete, toate contează, de exemplu somon, sardine, sardine, sardine, păstrăv, hering și macrou.

Evitați uleiul de nucă de cocos și de palmier, deoarece, spre deosebire de alte uleiuri vegetale, acestea sunt bogate în grăsimi saturate.

 

Ovăzul și orzul

Ovăzul și orzul sunt cereale bogate într-un tip de fibre numite beta glucan. Consumul a 3 g de beta-glucan pe zi, ca parte a unei diete și a unui stil de viață sănătos, poate ajuta la scăderea colesterolului, potrivit santemagazine.fr.

Atunci când consumați beta-glucan, acesta formează un gel care se leagă de acizii biliari bogați în colesterol din intestine. Acest lucru ajută la limitarea cantității de colesterol care este absorbit din intestin în sânge. Astfel, ficatul trebuie să extragă mai mult colesterol din sânge pentru a produce mai multă bilă, ceea ce scade colesterolul din sânge.

Fructe și legume

Fructele și legumele pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă, de accident vascular cerebral și de unele tipuri de cancer.
Ele conțin vitamine, minerale și substanțe chimice vegetale care vă ajută să vă mențineți sănătoși, iar majoritatea conțin puține sau deloc grăsimi și sunt sărace în calorii, astfel încât vă pot ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă.
Fructele și legumele sunt, de asemenea, bogate în fibre, iar unele tipuri de fibre pot ajuta la scăderea colesterolului.
Acestea blochează absorbția unei părți a colesterolului din intestine în fluxul sanguin.
Cartofii dulci, vinetele, okra (degete de doamnă), broccoli, merele, căpșunile și prunele sunt, de asemenea, opțiuni bune.

Nuci

Nucile sunt o sursă bună de grăsimi nesaturate și au un conținut mai scăzut de grăsimi saturate, un amestec care poate ajuta la menținerea colesterolului sub control. Acestea conțin fibre care pot ajuta la blocarea absorbției unei părți a colesterolului în fluxul sanguin din intestin, precum și proteine, vitamina E, magneziu, potasiu, steroli vegetali naturali și alți nutrienți vegetali care ajută la menținerea sănătății organismului dumneavoastră. Sunt, de asemenea, sățioase, așa că este mai puțin probabil să luați gustări din alte lucruri.

Soia

Boabele de soia și alimentele care sunt făcute din ele sunt perfecte pentru o dietă sănătoasă pentru inimă. Sunt pline de proteine, vitamine și minerale și au un conținut scăzut de grăsimi saturate.

Produsele din soia sunt o opțiune bună pentru a înlocui alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi saturate, cum ar fi carnea, smântâna și produsele lactate cu conținut integral de grăsime și gustările precum chipsurile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel