Sari la conținut

O legumă consumată de români are contraindiții și beneficii. Cine nu ar trebui să o consume

legume benefice pentru inimă
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Legume benefice pentru sănătatea inimii

O legumă consumată de români are contraindiții și beneficii. Medicii nutriționiști recomandă consumul acestei legume. Are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutând la menținerea sănătății ficatului și a funcționării sale normale, însă anumite persoane nu au voie să o consume. Află de ce.

Este vorba despre ridichea neagră. Este recomandată pentru că are nenumărate beneficii pentru sănătate: fluidizează secrețiile bronșice, datorită conținutului său bogat în substanțe active sulfurate. Ajută la combaterea efectelor exceselor alimentare într-un mod natural și eficient.

O legumă consumată de români are contraindiții și beneficii. Cine nu ar trebui să o consume

Datorită conținutului mare de fibre și apă, consumul de ridiche neagră favorizează tranzitul intestinal și elimină constipațiile. Ridichea neagră conține o cantitate importantă de rafanină, o substanță ce contribuie la menținerea în cote normale a hormonului secretat de glanda tiroidă.

De asemenea, aceasta conține sulf care este ideal pentru combaterea acneei, sub forma de masca de fata preparata in casa (se da pulpa pe răzătoare si se aplica pe zonele cu probleme timp de 20 de minute, apoi clătește).
Chinezii sunt de părere că dacă consumăm acest aliment va aduce un beneficiu important organismului.

Remediu împotriva tusei și bronșitei

Folosită de faraoni pentru proprietățile sale răcoritoare și hrănitoare, ridichea a fost recomandată ulterior pentru a stimula pofta de mâncare și a fost apoi folosită ca diuretic în Evul Mediu. În zilele noastre este folosită ca remediu împotriva tusei și bronșitei.

Alte beneficii ale ridichei negre: reglează metabolismul și este o sursă importantă de vitamina B9 contribuind la menținerea normală a metabolismului corpului. De asemenea, aceasta reduce oboseala și stresul.

Ridichea neagră este bogată în potasiu, ceea ce duce la îmbunătățirea sistemului nervos și muscular, menținând tensiunea în parametri normali.
Aceasta ameliorează durerile cauzate la nivelul tubului digestiv și ușurează digestia.

Are proprietăți asupra ficatului ajutând-ul să epureze. Stimulează activitatea bilei și astfel ajută la eliminarea diferitelor toxine care s-au acumulat din cauza digestiei. Este recomandată persoanelor care suferă de insuficiență hepatică. Rădăcina uscată ajută în caz de bronșită ușoară.

remediu naturist

Reduce tulburările cardiovasculare

Potrivit unor studii, se zice că sucul de ridiche neagră (pe care îl puteți obține și cu un blender) contribuie la reducerea tulburărilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer datorită glucozinolaților și izotiocianaților pe care îi conține.

Atenție! Contraindicații ridiche neagră

Consumată în cantități moderate, sub formă de salată sau preparată termic, reacțiile neplăcute provocate de ridichea neagră, considerată un antibiotic natural, sunt extrem de rare. Ridichea are efect diuretic, detoxifiant, antiinflamator şi intervine activ în metabolismul grăsimilor şi în reglarea funcției tiroidei.

  • Tratament naturist pentru tuse: cum scapi de tuse fara sa iei pastile
  • Tratament naturist pentru tuse: cum scapi de tuse fara sa iei pastile
    Astfel, dacă gustul şi aroma pe care le are ridichea neagra vă plac, contraindicațiile nu există.

Trebuie consumată cu prudență de cei care au sensibilitate gastrică, dar şi de persoanele care suferă de hipotiroidism (o insuficiență tiroidiana cronică).

Chiar și cea mai utilă legumă poate distruge organismul dacă nu cunoașteți măsurile utilizate. Este mai bine să mâncați produsul în porții mici, obișnuind treptat corpul. Este contraindicat să mănâncați zilnic. Chiar și cea mai sănătoasă persoană poate începe să aibă probleme cu tractul digestiv, potrivit adevarul.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: