Sari la conținut

Alimente care elimină toxinele din organism și au efect detoxifiant

alimente care elimină toxinele din organism

Organismul nostru este, în mod natural, capabil de a elimina toxinele prezente la nivelul întregului corp. Cu toate acestea, există anumite momente când toxinele se pot acumula în mod excesiv, iar organismul devine suprasolicitat. În aceste circumstanțe, anumite alimente care elimină toxinele din organism îți pot fi de ajutor și îți pot îmbunătăți starea generală de sănătate.

Pentru a avea un organism puternic și sănătos, este important să ne asigurăm că nu este încărcat cu toxine și substanțe nocive. Toxinele în exces îți pot afecta starea generală de sănătate, pot duce la dezvoltarea unor afecțiuni grave și, de asemenea, pot cauza simptome fizice evidente.

Alimente care elimină toxinele din organism și stimulează funcția naturală de detoxifiere

Iaurt

Iaurtul conține probiotice, care te protejează de toxinele din mediul înconjurător și previn acumularea substanțelor dăunătoare în organism, explică DC Medical.

Menta

„Frunzele de mentă conțin o cantitate ridicată de antioxidanți, care au un efect simultan de detoxifiere și calmare a sistemului digestiv. În plus, proprietățile antimicrobiene explică includerea frecventă a acestui ingredient în pastele de dinți sau în apele de gură”, afirmă Andrew Lipman, nutriționist, potrivit DC Medical.

Pepene verde

Pepenele verde este renumit în curele de detoxifiere. Acesta este sărac în calorii, însă conține o cantitate mare de apă care asigură hidratarea optimă a organismului. De asemenea, este bogat în substanțe esențiale care luptă împotriva radicalilor liberi și toxinelor acumulate.

Peștele gras

Sistemul tău limfatic reprezintă o rețea de vase de sânge și diferite glande plasate în tot corpul, iar rolul lui principal este eliminarea toxinelor. Deoarece este bogat în acizi grași omega-3, peștele gras contribuie la stimularea sistemului limfatic și curățarea naturală a organismului. Acizi grași omega-3 sunt responsabili pentru funcționarea eficientă a sistemului imunitar și limfatic.

Mărarul

Mărarul este recunoscut pentru proprietățile sale uimitoare de a elimina rapid metalele grele acumulate în organism. De asemenea, are efect detoxifiant și poate fi integrat ușor în salate și alte preparate culinare.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel