Sari la conținut

Alimente care înfundă arterele și amenință sănătatea inimii. Uite ce să eviți

alimente care desfundă arterele
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dieta pentru artere infundate

Alimente care înfundă arterele și amenință sănătatea inimii.  Consumul unei diete sănătoase și evitarea alimentelor procesate este foarte important pentru sănătatea inimii dacă aveți probleme legate de artere sau artere înfundate. Multe dintre alimentele pe care le consumăm pot provoca leziuni cardiace.

 

Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți: Carne roșie, conserve de legume și supe la cutie/plic, mâncăruri congelate, mezelurile și cremele de cafea.

alimente care infunda arterele
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
  • Carne roșie:
    Studiile au arătat că persoanele care mănâncă zilnic carne roșie, cum ar fi carnea de vită și miel, au niveluri ridicate de TMAO (N-oxid de trimetilamină), o substanță chimică legată de bolile de inimă. Alte cercetări au legat consumul frecvent de carne roșie de un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral.
  • Conserve de legume și supe la cutie/plic: Conțin multă sare, care crește tensiunea arterială, reducând astfel cantitatea de oxigen care ajunge la inimă și crește riscul de infarct. Majoritatea sunt, de asemenea, bogate în conservanți și în special în glutamat de sodiu, care a fost asociat cu o senzație de pulsație, potrivit anxi.ro.
  • Mâncăruri congelate: Multe dintre aceste alimente ele sunt bogate în sodiu și conservanți. Aportul zilnic de sare nu trebuie să depășească 2.000 mg și multe dintre aceste mese gata au mai mult de jumătate din cantitatea pe care o consumi la o singură masă.
  • Mezelurile: Salamul, baconul, carnații și așa mai departe au multă sare, care este folosită atât pentru conservare, cât și pentru îmbunătățirea gustului. De asemenea, sunt bogate în grăsimi saturate care cresc nivelul de colesterol, ceea ce creează placă aterosclerotică care crește riscul de boli de inimă.
  • Creme de cafea: Conțin uleiuri parțial hidrogenate, care sunt o sursă de grăsimi trans care cresc nivelul de colesterol. Dacă nu poți bea cafea simplă, este bine să optezi pentru folosirea laptelui în loc de creme.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.