Sari la conținut

Alimente care îți curăță plămânii în mod natural

Alimente care îți curăță plămânii în mod natural
Credit foto: arhiva doctorulzilei.ro
Lipsa acestor legume, risc crescut de boli pulmonare

Alimente care îți curăță plămânii în mod natural. Frica de coronavirus a cuprins lumea, iar creșterea numărului de morți a fost devastatoare. Frica pandemiei a făcut din sănătate o prioritate maximă pentru toate națiunile, forțând unele acțiuni stricte pentru a controla focarul. Chiar și în India, au fost luate măsuri stricte pentru a controla creșterea numărului și blocarea a fost una dintre modalitățile majore de prevenire a atacului de virus care pune viața în pericol.

Din păcate, starea de blocare în diferite părți ale lumii a făcut ca oamenii să fie inactivi și să urmeze un stil de viață sedentar, care afectează treptat metabolismul, precum și imunitatea pe termen lung. În timp ce acesta este momentul în care mai multe infecții virale și boli transmisibile de aer sunt în creștere și corpul nostru are nevoie de ceva putere pentru a combate duritatea unor astfel de afecțiuni și atacuri de virus.

Ce ne face plămânii atât de vulnerabili

Plămânii noștri sunt predispuși la mai multe infecții cauzate de creșterea nivelului de poluare, modificări sezoniere, expunere chimică sau viruși mortali. De fapt, potrivit statisticilor, aproximativ 4 milioane de oameni mor cedând unor afecțiuni respiratorii.

Chiar și în contextul virusului coronar, acesta afectează sistemul respirator în așa fel încât majoritatea deceselor cauzate în întreaga lume s-au datorat problemelor respiratorii cauzate de acest virus care pune viața în pericol.

Un alt motiv pentru care plămânii sunt mai predispuși la afecțiuni aeriene se datorează consumului de țigări, care poate duce și la cancer pulmonar. Cu toate acestea, există modalități de a vă curăța plămânii într-un mod natural urmând obiceiuri sănătoase și adăugând alimente în dieta dvs. care vă ajută la întărirea imunității.

Magia de aur – curcuma

În majoritatea afecțiunilor respiratorii, respirația corectă se dovedește a fi cea mai dificilă parte, deoarece majoritatea oamenilor simt o greutate ciudată în piept și aceasta datorită congestiei și inflamației persistente în pasajul aerian.

Consumul zilnic de curcumă ajută la reducerea inflamației din pasajul aerului. Mai mult, prezența unui compus numit curcumină în curcumă ajută la curățarea plămânilor în mod natural și ajută la detoxifierea corpului, ceea ce ajută la consolidarea imunității.

Puteți mânca curcuma crudă sau puteți folosi forma sub formă de pulbere cu lapte sau puteți adăuga un praf la preparatele pe bază de plante pentru a menține bolile la distanță.

Ceaiul verde

Da, unul dintre cele mai populare ceaiuri sănătoase este un remediu ușor pentru curățarea plămânilor. Încărcat cu bunătatea polifenolilor, ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în plămâni.

Potrivit unui raport publicat în Journal of Nutrition, s-a observat că există o legătură puternică între ceaiul verde și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Cu toate acestea, există mai multe probleme respiratorii, dar în primul rând există două tipuri principale de BPOC: bronșită cronică, care creează tuse și mucus pe termen lung și emfizem, care dăunează plămânilor în timp. Ambele fac dificilă respirația. Studiul a constatat că consumul a două căni de ceai verde pe zi este asociat cu un risc redus de BPOC.

Ceai de mentă

Menta este un remediu vechi pentru tratarea problemelor respiratorii. Multe civilizații au folosit menta pentru beneficiile sale medicinale. Un ceai fierbinte de mentă vă poate vindeca durerea în gât prin ruperea depunerii de mucus și a inflamației cauzate de infecții pulmonare și pneumonie.

Ghimbir

Unul dintre cele mai utilizate remedii casnice pentru vindecarea tusei și a frigului, ghimbirul a fost cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, care ajută la eliminarea toxinelor din căile respiratorii. Conține multe vitamine și minerale, inclusiv potasiu, magneziu, beta-caroten și zinc.

Conform câtorva studii, anumite extracte de ghimbir sunt, de asemenea, cunoscute pentru a distruge celulele canceroase pulmonare. Cel mai bun mod de a consolida imunitatea și de a lupta împotriva gripei și infecțiilor sezoniere este prin pregătirea unui kadha de casă sau pur și simplu pentru un ceai de ghimbir sănătos.

Miere

Îmbogățită cu bunătatea naturii, mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene care ajută la reducerea disconfortului cauzat de probleme respiratorii.

Potrivit unei cercetări efectuate de cei care sugerează că mierea are proprietăți antivirale și antibacteriene.

Mai mult, un studiu efectuat pentru a studia tratamentul problemelor respiratorii la copii și sugari, un studiu publicat în JAMA Pediatrics a analizat modul în care miere de hrișcă versus dextrometorfan a funcționat ca tratament pentru tuse cauzată de infecția tractului respirator superior la copii. Studiul a constatat că o singură doză de miere administrată cu 30 de minute înainte de culcare a oferit ameliorarea tusei și a ajutat la tratarea dificultății de somn.

Usturoi

S-ar putea să nu-ți placă gustul usturoiului crud, dar beneficiile sale uimitoare pentru sănătate te vor face să-l înghiți. Usturoiul conține un compus numit alicină, care acționează ca un puternic agent antibiotic și ajută la depășirea infecțiilor respiratorii care ne înfundă plămânii și duc la respirație și congestie. De asemenea, ajută la reducerea inflamației, îmbunătățește astmul și reduce riscul de cancer pulmonar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.