Sari la conținut

Alimente care luptă împotriva cancerului de prostată

Cancerul de prostată este cel mai comun tip de cancer în rândul bărbaţilor, după cancerul de peiele. Tumorile canceroase se dezvoltă destul de greu şi de obicei nu sunt foarte periculoase, însă în unele cazuri pot fi mai agresive şi se pot răspândi rapid dacă nu sunt tratate.

Pentru a preîntâmpina apariţia oxiddării şi a inflamaţiilor cronice ale prostatei, se recomandă o alimentaţie cât mai echilibrată, limitând consumul de carne roşie, prăjeli, sosuri, dulciuri sau făină albă şi alegând în schimb vegetalele. Pe lângă licopen care se găseşte în tomate, cercetărorii au mai descoperit un element care luptă împotriva cancerului de prostată. Potrivit unui studiu condus de profesorul Norman Maitland de la Universitatea York, acidul retenoic, o substanţă produsă de vitamina A poate împiedica tumorile canceroase să se dezvolte. Cea mai importantă sursă de vitamina A sunt morcovii, însă aceasta mai poate fi găsită şi în cartofii dulci şi în vegetalele cu frunze verzi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel