vineri, septembrie 30, 2022

Cancer de prostată: Un „sentiment specific” poate semnala boala. Te poate „te trezi noaptea”

Mai multe modificări ale corpului au fost legate de apariția cancerului de prostată. Cu toate acetsea, pe măsură ce afecțiunea avansează, semnele nu au întotdeauna o legătură aparentă cu boala. 

De exemplu, durerea este o afecțiune comună în rândul pacienților cu cancer de prostată, în special în stadiile avansate ale bolii. Unde se întâmplă acest lucru, totuși, va depinde în mare măsură de părțile corpului afectate de tumoră. Locurile obișnuite pentru răspândirea cancerului de prostată sunt oasele, care provoacă un anumit tip de durere care poate lovi mai ales noaptea.

Te-ar mai interesa: Medic anestezist, acuzat de terorism medical! Un d...

Cancer de prostată: Un „sentiment specific” poate semnala boala. Te poate „te trezi noaptea”

Potrivit Institutului Național al Cancerului, cel mai frecvent simptom al cancerului care s-a răspândit la oase este durerea osoasă.

„De obicei este acolo de cele mai multe ori și te poate trezi noaptea. Durerea poate fi o durere surdă de durere înjunghiată.”

Pe măsură ce oasele devin progresiv slăbite de boală, ele pot fi din ce în ce mai predispuse la spargeri și fracturi.

Durerea de oase este un sentiment foarte specific. Unii bărbați o descriu ca o senzație similară cu o durere de dinți, dar în oase, sau ca o durere surdă sau înjunghiere. Se poate înrăutăți atunci când te miști și poate face zona sensibilă la atingere. Experiența fiecărui bărbat în ceea ce privește durerile osoase va fi diferită. Durerea poate fi constantă sau poate veni și dispare.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

Cât de rău este, totuși, poate depinde de locul în care se află osul afectat.

Celulele canceroase se răspândesc în oase, rupându-se de glanda prostatică și scăpând de atacurile sistemului imunitar, permițându-le să se deplaseze către oase. Odată ce oasele au fost invadate, noi tumori cresc, cel mai adesea formându-se pe coloana vertebrală.

Cancerul de prostată este o cauză principală de deces prin cancer la bărbați, ucigând aproximativ unul din 41 dintre cei diagnosticați. Deși este o boală gravă, eliminarea ei în stadiul inițial duce cel mai adesea la rezultate favorabile pentru sănătate.

Te-ar mai interesa: Medic: Acesta e cel mai prost obicei alimentar car...

Din păcate, în timp ce unele cancere precoce au semne și simptome care pot fi observate, în cazul acestui cancer nu este întotdeauna cazul.

Simptomele cancerului de prostată

Simptomele apar rar până când cancerul de prostată începe să exercite presiune asupra tubului care transportă urina; de la vezica urinară până la penis. Când se întâmplă acest lucru, pacienții pot observa:

  • Nevoia de a face pipi mai des, adesea în timpul nopții
  • Trebuie să te grăbești la toaletă
  • Dificultatea în a îbcepe să urinezi
  • Încordare sau o perioadă mai mare de timp în timp pentru urinare
  • Flux slab

Trebuie remarcat faptul că simptomele precum dificultatea de a urina sunt rareori cauzate de cancerul de prostată. Aceste simptome nu înseamnă întotdeauna că aveți cancer de prostată.

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

Prostatele multor bărbați devin mai mari pe măsură ce îmbătrânesc din cauza unei afecțiuni non-canceroase numită mărirea benignă a prostatei.

Afecțiunea, cunoscută sub numele de hiperplazie, este o apariție frecventă la bărbații în vârstă de 60 de ani și peste. Atunci când modificările urinare sunt simptomatice ale cancerului, este probabil să fie însoțite de o pierdere a poftei de mâncare, durere în testicule și pierdere neintenționată în greutate.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private