duminică, iunie 26, 2022

Alimentația este esențială, când vine vorba de sănătate. Însă un om sănătos este acela care se simte bine și este fericit. Iar această stare de bine este influențată de alimentele pe care noi le consumăm.

Somonul. Oamenii care mănâncă de 2, 3 ori pe săptămână alimente bogate în Omega-3 au cele mai slabe șanse să sufere vreodată de depresie.

Cafeaua/Ceaiul verde. A fost dovedit că femeile care consumă cafea suferă rar de depresie. Ceaiul verde are un efect calmant asupra creierului și îmbunătățește concentrarea.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Popcorn. Desigur, e neașteptat, dar o gustare formată din popcorn va ridica nivelul de serotonină, ceea ce vă va relaxa și binedispune.

Fructele de mare. Sunt foarte bogate în vitamina B12, care dacă lipsește, duce la apatie și tristețe.

Verdețurile. O porție sau două pe zi vă va aduce aportul necesar de acid folic. Specialiștii spun că lipsa lui duce la depresie.

Ciocolata neagră. Poate reduce nivelul de stres. Cercetătorii au descoperit că după ce mănâncă un dulce, omul este mai binevoitor. Iar ciocolata neagră este cel mai sănătos dulce.

Ardeiul gras. Ardeiul proaspăt fie că este roșu, verde sau galben este foarte bogat în vitamina C, una din vitaminele care reduc hormonii de stres.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Apa. Primul semn al deshidratării este oboseala. Chiar și o deshidratare ușoară poate modifica starea de spirit a unei persoane, nivelul de energie și capacitățile mentale.

Curmalele. Sunt fructele bogate în triptofan, fenilalanină și leucină, aminoacizi care cresc nivelul de serotonină în organism, cunoscută și ca hormonul fericirii.

Uleiul de măsline. Conține proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea episoadelor depresive.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Fructele de pădure. Abundă în antocianine, coloranți naturali care sunt și antioxidanți și care îmbunătățesc activitatea cerebrală.

Suplimentele de Vitamina D. Mai multe studii au arătat că starea celor care suferă de depresie se îmbunătățește, după ce își măresc aportul de vitamina D în organism.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private