miercuri, iunie 29, 2022

Oana Dumitrache, medic specialist diabet, nutriție şi boli metabolice, a dezvăluit care sunt alimentele care ne pot scurta viața.

În momentul în care a fost întrebată dacă a observat o creștere a cazurilor de persoane care acuză afecțiuni determinate de felul în care se alimentează, de calitatea alimentelor din magazine, medicul a spus:

„Da clar am observat și a crescut foarte mult obezitatea. Obezitatea infantilă este în plină explozie.

Te-ar mai interesa: Fructul preferat al românilor, periculos pentru să...

La un moment dat, acum câțiva ani am făcut un studiu și am cerut niște date antropometrice din teritoriu din zona Făgăraș la copiii între 10 și 18 ani care aveau niște greutăți enorme, adică înălțime de 1,70 m- 1,80 m, băieții și 100-150 kg.

Acest lucru s-a văzut în sănătatea publică, au explodat alergiile alimentare, au explodat intoleranțele alimentare.

Observăm foarte mulți, chiar și printre noi, foarte mulți prieteni care deja se plâng, deci clar a scăzut foarte mult calitatea alimentului.


Există o etichetă pe care ar trebui să învățăm s-o citim

Nu știm practic ce mai cumpărăm, deși există o etichetă pe care ar trebui să învățăm s-o citim.

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

Eticheta este atât de complicată încât consumatorul simplu nu-și dă seama exact ce consumă.

Nu știe să citească această etichetă și nu se face această educație în şcoli.

Eu asta aş propune să se facă o educație în școli, să știe copilul când cumpără, pentru că foarte mulți copii acum sunt lăsați să cumpere.

Aici este marea problemă și atunci foarte mulți consumatori nu mai știu.

Te-ar mai interesa: Mai ușor să previi. Află 5 reguli FENG SHUI pentru...

Preferă cantitatea încă românul are stilul ăsta de a intra în supermarketuri în hypermarketuri de a se apropia de aprovizionare în exces. De ce?

Pentru că aceste alimente nu sunt perisabile, țin foarte mult timp. Când durata de menținere a lui în frigider este foarte lungă, clar este plin de pesticide. Acesta este primul indiciu când alegem alimentele”, a spus Dr. Oana Dumitrache, medic specialist diabet, nutriție şi boli metabolice, în emisiunea Exces de putere de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Doliu în televiziune. O celebră prezentatoare s-a ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private