marți, iunie 28, 2022

Aceste alimente cresc fertilitatea. Medicul ginecolog Dorina Codreanu a explicat la Antena 3 cât de importantă este alimentația atunci când vine vorba de fertilitate.

„Alimentaţia este importantă, mai ales atunci când aceasta a dus deja la obezitate.

Sunt studii care atestă că excesul ponderal percutează negativ asupra fertilităţii atât la femei, cât şi la bărbaţi.

La femei, s-au descoperit incluziuni de grăsime în interiorul ovocitelor. La bărbaţi scade fertilitate, mobilitatea spermatozoizilor, dar şi numărul acestora.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Dincolo de partea de obezitate, există şi o dietă a fertilităţii. A fost prima dată studiată în relaţie cu endometrioza.

Endometrioza este o boală care afectează fertilitatea femeii şi care se însoţeşte în general de un sindrom inflamator cronic care încurcă în obţinerea unei sarcini.”, a spus medicul ginecolog Dorina Codreanu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Alimentele care cresc fertilitatea

Primele rezultate s-au observat la femeile cu endometrioză, dar şi la celelalte femei, dar şi bărbaţi.

Din păcate, nu s-a inventat alimentul minune care să ducă la obţinerea unei sarcini într-un termen scurt.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Pe primul plan sunt legumele, în special cele în stare crudă. Legume de toate culorile. Fructele sunt la fel de importante. Dacă mai rămâne loc, mâncăm şi proteine şi lactate.


După cât timp de la dieta fertilităţii vedem rezultate pozitive

La femei este nevoie de trei luni de dietă, însă ideal ar fi şase, chiar un an de viaţă sănătoasă, iar la bărbaţi cel puţin două luni. Să nu uităm de mişcare. Activitatea fizică îmbunătăţeşte fluxul sangvin în tot organismul, inclusiv la nivelul aparatului reproducător.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Calitatea spermei, modificată din cauza dietei dezechilibrate

De multe ori, un grad avansat de obezitate care poate duce la diabet, afecteată şi potenţa, în cazul bărbaţilor.

La bărbaţi trebuie să ştim că spermatozoidului îi sunt necesare 74 de zile din momentul în care a apărut ca celulă imobilă şi până când poate ajunge la exterior. Orice tratament, intervenţie pe care o avem asupra stilului de viaţă, îşi poate arăta primele rezultate după două luni.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Dacă vrem să facem un copil, trebuie să ne lăsăm neapărat de fumat. Vorbim despre evoluţia sarcinii. Calitatea ovulului este extrem de importantă pentru dezvoltarea copilului în utern.

Când vorbim de alcool, acesta este interzis în timpul sarcinii. Alcoolul afectează fertilitatea mai ales la bărbat”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private