Categories: Stil de viaţă

Alimente care nu se congelează niciodată. Curată otravă pentru organism!

Congelarea este o metodă eficientă de a păstra alimentele pentru mai mult timp. În majoritatea cazurilor, ele își păstrează prospețimea și nutienții esențiali pentru organismul nostru.

Cu toate acestea, există și excepții. Anumite alimente nu trebuie să fie niciodată păstrate în acest mod. Ele își pierd substanțele hrănitoare și textura.

Astfel, ele nu mai au un beneficiu real pentru sănătate și sunt numai alimente lipsite de vitamine, minerale și textură.

Alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată

Roșiile nu ar trebui niciodată congelate deoarece atunci când le scoatem de la congelator este își vor pierde textura, mineralele și gustul.

Tot la capitolul legume le avem pe cele bogate în apă (castraveți, salată verde, ridiche și telină crudă), iar acestea își vor pierde textura crocantă și aroma atunci când sunt congelate.

De asemenea, verdeața se află și ea pe lista alimentelor care nu ar trebui să fie păstrate astfel.

Avocado este la mare căutare în ultima perioadă, dar ar trebui să nu-l ținem în congelator deoarece se va strica și îl vom arunca. Mierea este un alt aliment care nu trebuie niciodată congelat – aceasta se va îngroșa și se va cristaliza.

Ce alimente putem congela în siguranță?

Cozonacul și prăjiturile fără creme sau glazuri pot fi ținute în congelator până la 6 luni.

Peștele se poate congela doar dacă este foarte proaspăt şi poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni.

Carnea se află printre alimentele care pot fi congelate. Se recomandă să împachetați bucățile în mai multe straturi pentru a evita “arsura” adică acea deshidratare care apare la carnea care intră în contact direct cu gheața. Pentru a separa bucățile de carne, puteți pune între ele foaie cerată. Carnea de porc, pasăre sau vânat poate fi păstrată la congelator timp de 9 luni, iar cea de vită și miel, până la un an, notează realitatea.net.

Fructele pot fi congelate însă doar dacă sunt coapte şi suficient de tari.

Untul poate rezista în congelator până la 6 luni. Brânzeturile tari (parmezanul, cheddar sau gouda) pot rezista la congelator până la 6 luni.

Ouăle: se pot congela doar albușurile, timp de 5-6 luni.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii 29 aprilie-5 mai 2024. Provocări şi schimbări

Provocările vor fi la ordinea zilei pentru cele mai multe dintre zodii, în contextul în…

4 ore ago

Alertă în hipermarketuri: conservele care provoacă infertilitate!

Supa, peștele, roșiile sau laptele de cocos din conserve vă pot salva atunci când vă…

5 ore ago

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

5 ore ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

6 ore ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

6 ore ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului