vineri, aprilie 16, 2021

Alimente care pot crește riscul de Alzheimer. Boala poate fi prevenită, ba chiar evitată, dacă ai grijă la ceea ce mănânci în tinerețe. Specialiștii consideră că modul în care oamenii combină alimentele

pot crește riscul de Alzheimer, dar și alte forme de demență.

Alimente care pot crește riscul de Alzheimer. Un nou studiu sugerează că produsele zaharoase, alimentele bazate pe amidon și mezelurile pot crește semnificativ riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

„Persoanele care au dezvoltat demență au consumat mezeluri (carnea procesate) și alimentele bogate în amidon, alcool și dulciuri”, a declarat pentru Healthline autorul studiului Cecilia Samieri.

Potrivit noului studiu, dieta consumată la vârsta de mijloc  poate influența riscul bolilor cerebrale.

„Știm că dieta nesănătoasă consumată

de-a lungul timpului, începând cu viața de mijloc și probabil chiar înainte, influențează riscul de boli ale creierului mai târziu în viață. ”

Samieri a mai adăugat că o dietă bazată pe fructe, legume, fructe de mare, păsări crescute la curte, te va ține departe de teribila boală Alzheimer!

„Ce este bine pentru inima ta este bine pentru creierul tău”

Un alt cercetător a menționată că „mâncarea nesănătoasă consumată de-a lungul vieții noastre are un impact dramatic asupra sănătății noastre la bătrânețe și, mi mult, crește riscul pentru a dezvolta maladia Alzheimer, inclusiv demența”,

a spus Agronin.

El a spus că o dietă echilibrată și sănătoasă este cheia pentru sănătate. Aceste alimente includ:

  • uleiuri de măsline și nuci
  • fructe si legume
  • cereale integrale și leguminoase
  • zaharuri mai puțin procesate și carne roșie

Ultimele stiri

Parteneri