miercuri, octombrie 27, 2021

Te confrunti deseori cu stres, esti lipsita de energie si simti ca nu reusesti sa iti gasesti motivatia? Starile negative se pot instala foarte usor atunci cand ne confruntam cu situatii limita, iar una

dintre ele este anxietatea.

Alimentele sanatoase sunt cel mai bun medicament pe care il poti oferi organismului tau. O dieta bogata in fructe, legume si alte alimente sanatoase te va ajuta sa lupti cu starile negative si sa fii intr-o forma fizica mai buna.

Nu este suficient doar sa ai grija de sanatatea ta emotionala. Trebuie sa-ti asculti corpul si sa-i acorzi vitaminele si substantele nutritive de care are nevoie pentru a lupta impotriva diferitelor afectiuni fizice sau psihice.

Nu uita insa ca tot ceea ce mananci isi pune amprenta asupra sanatatii tale psihice si fizice, motiv pentru

care iti recomand sa introduci in dieta zilnica alimente care scad anxietatea.

Consuma alimente bogate in magneziu

Magneziul este cea mai buna bariera impotriva stresului. Pentru o buna functionare a organismului, este recomandat sa consumi alimente care contin acest element nutritiv. Deficitul de magneziu este asociat cu starile de anxietate, motiv pentru care este recomandat sa consumi alimente bogate in acest element.

Iti recomand sa introduci in dieta zilnica alimente cu frunze verzi, cacao, avocado, nuci si diferite tipuri de seminte.

Probioticele sunt cel mai bun medicament natural

impotriva stresului si anxietatii. Ele au foarte multe beneficii atat asupra sanatatii fizice, cat si asupra sanatatii psihice. Alimentele bogate in probiotice au un aport considerabil asupra functionarii organismului si sunt recomandate pentru prevenirea mai multor afectiuni sau infectii. Acestea sunt recomandate in special femeilor, deoarece functioneaza precum o bariera impotriva infectiilor fungice.

Partea cea mai buna este ca probioticele se gasesc si sub forma naturala, motiv pentru care nu trebuie sa apelezi la cele pe care le gasesti in farmacii. Printre alimentele bogate

in probiotice se numara: ceaiul Kombucha, varza murata, iaurtul, supa japoneza cu miso, chefirul, laptele batut si branza de vaci fermentata.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri