Din cuprinsul articolului
Alimente care scad colesterolul și trigliceridele. Pentru a menține colesterolul și trigliceridele la niveluri echilibrate și pentru a promova o sănătate optimă, este esențial să adopți o dietă hipolipidică care să limiteze aportul de grăsimi și să controleze calitatea și cantitatea alimentelor consumate.
Dacă dorești să te menții sănătoasă, ai colesterolul peste limita admisă sau îți dorești să slăbești, este important să reduci aportul de grăsimi și să alegi alimente care contribuie la scăderea colesterolului și trigliceridelor. Iată ce trebuie să știi:
Specialiștii în nutriție recomandă ca aportul de lipide din alimentație să reprezinte între 20-30% din rația calorică zilnică. De exemplu, pentru o dietă de 2000 kcal pe zi, aportul de grăsimi ar trebui să fie mai mic de 40 g.
Pentru a reduce colesterolul și trigliceridele, este important să eviți următoarele alimente:
Pentru o dietă hipocalorică și pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor, îți recomand următoarele alimente:
Metode de Gătit: Este recomandat să gătești alimentele prin fierbere, la grătar sau la cuptor, pentru a reduce conținutul de grăsimi adăugate.
Cumpărături Conștiente: Verifică întotdeauna etichetele produselor pe care le achiziționezi pentru a evita alimentele bogate în grăsimi saturate, zaharuri adăugate și alți aditivi nesănătoși.
Săptămâna 16-22 septembrie 2024 va fi deosebit de favorabilă pentru nativi ai horoscopului. Patru zodii…
„Mitul cinei” a fost demontat de către medicul Adrian Copcea. Este vorba despre faptul că…
Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că ciclonul irlandez care a face…
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a convocat de urgență Centrul Național…
Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii…
Medicina viitorului pare din ce în ce mai promiţătoare, iar inteligența artificială (AI) va putea…