5 alimente care stimulează imunitatea. Trebuie să le aveți pentru a preveni răceala și gripa în acest sezon

Respectarea unei diete sănătoase este primul pas pe care îl puteți face pentru a vă consolida imunitatea în mod natural. Cu toate acestea, puteți accelera procesul cu anumite alimente care conțin proprietăți specifice de stimulare a imunității.

Schimbările ce au avut loc în ultima perioadă, pot produce afecțiuni la nivel cerebral, dar ne pot face și vulnerabili la frig, tuse și febră. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit trebuie să se pregătească și mai bine pentru a face față noului sezon de gripă.

Pe fondul criziei de coronavirus și a celei de gripă, trebuie să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și să preveniți toate infecțiile în cel mai bun mod posibil.

Respectarea unei diete sănătoase este primul pas pe care îl puteți face pentru a vă consilida imunitatea în mod natural. Cu toate acestea, puteți accelera procesul cu anumite alimente care conțin proprietăți specifice de stimulare a imunității.

5 alimente care pot spori imunitatea în mod natural:

  1. Citricele

Se știe că celulele albe din sânge vă protejează corpul de infecții și boli obișnuite, dar organismul nu este capabil să le producă singur. Se spune că vitamina C propulsează producția de celule albe din sânge. Deci, consumați citrice ca portocala și grapefruitul zilnic pentru a vă crește aportul de vitamina C.

  1. Broccoli

Această legumă de culoare verde conține vitamina A, vitamina C, vitamina E și multe fibre. De asemenea, este bogată în compuși antioxidanți – toate aceste calități fac din broccoli un aliment excelent pentru creșterea imunității.

  1. Usturoiul

Se știe că usturoiul oferă multe beneficii pentru sănătate. Poate ajuta la controlul tensiunii arteriale și la prevenirea întăririi arterelor. Civilizațiile timpurii au folosit usturoiul pentru a evita infecțiile bacteriene și gripa.

  1. Ghimbir

Gingerol, un compus găsit în ghimbir, este extrem de eficient împotriva tusei, durerii în gât și a altor boli inflamatorii. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la scăderea și stabilizarea nivelului de colesterol.

  1. Turmeric sau curcuma

Curcuma a fost folosită în practici de remediere pentru a combate inflamațiile și infecțiile din moși strămoși. Medicamentele antice demonstrează că turmericul, care conține cantități mari de compus din curcumină, este bogat în antioxidanți, care ajută și la prevenirea bolilor de inimă, a cancerului și a bolii Alzheimer.

Prevenirea este mai bună decât vindecarea – cu toții am auzit-o de mai multe ori. Este timpul să punem în practică aceste sfaturi mai ales că suntem într-o a perioadă critică de pandemie de virus și gripă.

Recent Posts

„Am făcut un test ADN – fiul meu nu este copilul meu biologic, ar trebui să-i spun?”

Mărturisirea unui tânăr de 30 de ani despre rezultatele șocante ale unui test ADN a…

21 de minute ago

O zodie primește ajutor DIVIN după Paște. Va avea mare noroc în tot ceea ce face

Cristina Demetrescu spune că un semn beneficiază de un ajutor neașteptat la scurt timp după…

51 de minute ago

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

10 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

11 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

11 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic