Sari la conținut

Alimente care te ajută să previi cheagurile de sânge

formarea cheagurilor de sânge

Cheagurile de sânge se află pe lista celor mai periculoase afecțiuni. Acestea pot declanșa boli grave care pot fi chiar letale. Iată în ce zone ale corpului se pot dezvolta și cum le eviți!

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune caracterizată de acumularea cheagurilor în interiorul vaselor de sânge. Acestea se pot dezvolta la nivelul picioarelor, frecvent, însă sângele se poate acumula și la nivelul arterelor coronariene sau vaselor cerebrale sau alte zone ale corpului.

Acumularea sângelui în aceste zone poate fi fatală. Din fericire, cheagurile de sânge pot fi evitate cu ușurință dacă adoptați un stil de viață sănătos, punând pe primul loc alimentația echilibrată și exercițiile fizice periodice.

Alimente care luptă împotriva cheagurilor de sânge

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este o sursă bogată de acizi grași omega-6 sănătoși. Aceștia sunt responsabili pentru diminuarea nivelului de colesterol „rău” din sânge. Astfel că, menține arterele flexibile previne acumularea de plăci care îngreunează circulația sanguină.

Usturoi

Usturoiul conține alicină, o enzimă prețioasă, care are un efect antioxidant puternic și este un aliat important pentru multe boli. De asemenea, protejează sănătatea inimii, întărește sistemul imunitar și, în plus, are efect anticoagulant (stimulează circulația sanguină).

Morcovi

Morcovii conțin beta-caroten, substanță ce scade riscul de infarct și reglează nivelul colesterolului. Pe lângă faptul că sunt delicioși, morcovii previn tromboza venoasă profundă.

Anghinare

Anghinarea previne cu succes tromboza, dar și atacul cerebral. De asemenea, este una dintre cele mai sănătoase plante folosite în medicina alternativă și luptă împotriva multor boli, datorită proprietăților antioxidante.

Suc de merișoare

Efectul sucului de merișoare este unul anticoagulant, fapt ce previne cu succes tromboza. Dacă nu găsești fructe proaspete, le poți consuma și uscate sau congelate.

Vin roșu

Un pahar de vin e sănătate curatp, susțin medicii. Un pahar de vin roșu este numai bun de consumat în fiecare zi. Reduce riscul de infarct miocardic și de atac cerebral, dar întârzie și formarea plăcilor ateromatoase din artere, îmbunătățind circulația, scrie bzi.ro.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel