Sari la conținut

Alimente care trebuie consumate pe stomacul gol! Fac minuni pentru sănătatea și îți oferă un boost de energie pentru întreaga zi

produse lactate
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Beneficiile produselor lactate pentru intestin

Din cuprinsul articolului

De câte ori vi s-a întâmplat ca în drumul spre casă de la serviciu sau la volan să vi se facă brusc rău? Unul dintre motivele stării de rău se datorează lipsei unei mese de dimineață.

Data viitoare când se întâmplă acest lucru, asigurați-vă că luați unul dintre aceste  alimente pe care să le mâncați pe stomacul gol pentru o rezistență mai bună și mai multă energie – o modalitate sănătoasă de a vă asigura că sunteți pregătit să faceți față lucrurilor pe tot parcursul zilei.

  1. Iaurt

Iaurtul este un aliment grozav de mâncat pe stomacul gol, mai ales la prima oră dimineața. Este plin de probiotice care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și a unui sistem imunitar robust. Încercați să adăugați niște granola sau fructe de pădure; îți va oferi mai multă energie atunci când ai cea mai mare nevoie.

dieta cu iaurt

De asemenea, puteți încerca să mâncați iaurt imediat după antrenament – proteina vă va alimenta mușchii fără să vă îngreuneze. Dacă îți plac smoothie-urile, amestecă iaurtul în următorul tău! Sau, dacă un smoothie nu este suficient pentru a vă sătura, încercați să faceți parfaituri acasă, folosind iaurtul ca bază.

2. Banana

Bananele sunt unul dintre cele mai perfecte alimente ale naturii, cu o doză sănătoasă de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Dacă mănânci o banană sau două dimineața, te va ajuta să-ți începi ziua cu un plus de energie.

Carbohidrații îți vor da, de asemenea, un impuls atunci când zahărul din sânge este scăzut. În plus, bananele conțin triptofan, aminoacidul care ajută la producerea serotoninei (hormonul tău fericit).

Serotonina ne face să ne simțim relaxați și fericiți. Cu cât avem mai multă serotonină în corpul nostru, cu atât ne simțim mai bine în general. Și totul începe cu a mânca o banană pe stomacul gol! Așa că, dacă doriți să vă începeți ziua cu o rezistență mai bună și mai multă energie, mâncați o banană înainte de micul dejun.

3. Ovăz

Fulgii de ovăz sunt o sursă de top de energie cu eliberare lentă; de asemenea, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Fibrele solubile din fulgii de ovăz vă ajută să vă mențineți satul până la ora prânzului.

Fulgii de ovăz maximizează capacitatea organismului de a digera alimentele și de a absorbi nutrienții; mănâncă-ți fulgii de ovăz fără smântână.

Acoperiți cu nuci sau semințe pentru a adăuga proteine și grăsimi sănătoase.

De asemenea, asigurați-vă că adăugați scorțișoară: cercetările arată că consumul de scorțișoară poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și la reducerea inflamației. Un alt studiu a constatat că cei care au mâncat alimente cu scorțișoară s-au simțit mai sătului mai mult timp după ce au mâncat.

4. Ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine. Ouăle conțin mai multe proteine decât orice alt aliment care există în mod natural, ceea ce le face o alegere excelentă pentru micul dejun pentru a mânca alimente pe stomacul gol.

ou să fie sănătos

Ouăle conțin, de asemenea, fier, vitamina D, potasiu, zinc și multe altele, făcându-le o sursă de putere atunci când vine vorba de nivelul de energie și de sănătate.

Proteina de înaltă calitate din ouă este ușor digerată de corpul tău și te va menține să te simți mai satul pentru mai mult timp. Acestea ajută la creșterea nivelului de energie, dar pot fi folosite și ca hrană excelentă pentru pierderea în greutate. Ouăle au un conținut scăzut de calorii și grăsimi (mai puțin de 5 g per ou), așa că nu te vor face să te îngrași! Așa că fă-te cu niște ouă data viitoare când vrei să mănânci alimente pe stomacul gol!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel