Sari la conținut

Alimente esenţiale în dieta persoanelor trecute de 50 de ani

sfaturi alimentatie sanatoasa
sursa foto: unsplash.com
rolul alimentaţiei este vital

Nutriționistul recomandă un regim alimentar echilibrat pentru persoanele trecute de vârsta de 50 de ani. Regimul alimentar ar trebui să conțină alimente bogate în proteine și fibre. După vârsta de 50 de ani trebuie să facem câteva schimbări importante în alimentație pentru a rămâne sănătoşi.

Conform National Institute on Aging, numărul de calorii zilnic are în vedere cât de activă este o persoană în timpul zilei. Nutriționistul Elena Sviridova atrage atenţia că la această vârstă este necesară creșterea cantității de proteine ​​din dieta zilnică pentru a susține sănătatea mușchilor și a oaselor. Consumul frecvent de astfel de alimente previne durerile musculare și deteriorarea articulațiilor.

Expertul a reamintit faptul că deficitul de proteine ​​amenință şi pielea feței, care își pierde din elasticitate şi devine flească. El mai recomandă să bem câte o ceașcă de bulion, o dată pe săptămână, ceea ce poate îmbunătăți sănătatea articulațiilor și poate sprijini un sistem digestiv sănătos.

mic dejun
Sursa foto: arhiva doctorul zilei

În același timp, produsele din carne semifabricate trebuie eliminate din alimentație. Expertul mai recomandă să se reducă consumul de cafea. Această băutură contribuie la modificări ale tensiunii arteriale, așadar este mai indicat să bei cât mai puțină cafea, care ar trebui diluată cu mult lapte, potrivit rador.ro.

Pentru a menține pielea și părul sănătoase, precum și pentru a menține vederea, nutriționistul a recomandat să optăm pentru alimente bogate în vitamina E, care se regăsește în alimente precum avocado, semințe și nuci.

„Consumaţi multe salate și folosiţi uleiuri vegetale pentru a prepara diverse sosuri”, a mai susţinut Elena Sviridova, adăugând că merită să consumaţi cât mai multe verdețuri, care sunt bogate în vitamina C.

Numărul de calorii indicat pentru o femeie

1.600 calorii pentru o femeie care nu face activitati fizice

1.800 calorii pentru o femeie cu activitate fizica moderata

2.000-2.200 calorii in cazul unei activitati fizice intense

Numărul de calorii indicat pentru un bărbat

2.000 de calorii pentru un barbat fara activitate fizica

2.200-2.400 calorii in cazul unei activitati moderate

2.400-2.800 calorii in cazul unui stil de viata activ

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: