luni, mai 23, 2022

Alimente MINUNE care îți curăță ficatul în mod natural. Sunt obligatorii, te vor ajuta enorm. Medicii recomandă, din când în când, o dietă de curățare sau de detoxifiere. Aceste alimente nu trebuie să lipsească din casa ta în această perioadă!

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale organismului nostru și este folosit pentru o gamă largă de funcții care includ eliminarea toxinelor din sânge, metabolizarea alcoolului, activarea enzimelor, reglarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților în sânge, dar și stocarea vitaminelor esențiale și a mineralelor. Cu alte cuvinte, fără ficat, organismul nostru nu este funcțional.

Te-ar mai interesa: Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! „Nu mai p...

Alimente MINUNE care îți curăță ficatul în mod natural. Sunt obligatorii

Acesta este motivul pentru care, atunci când ne gândim la o dietă de curățare, în primul rând trebuie să luăm în calcul ficatul. În principal pentru că acesta reține o mulțime de toxine.

Medic: „Ficatul se curăță singur”

Medicul Anju Sood din Bangalore spune că „ficatul se curăță singur”. Dar „procesul începe atunci când unele alimente acționează ca stimulatori ai acestui proces. Acești stimulatori sunt reprezentați de alimente bogate în fibre, cum ar fi spanacul, morcovii și alte mâncăruri din dietă.”

„Ficatul este singurul organ care se curăță singur. Orice mâncăm și bem este detoxificat de ficat. De aceea este important să hrănim organismul cu alimente bune pentru a nu supune ficatul la mai mult efort”, afirmă  consultantul nutriționist Dr. Rupali Datta,  scrie food.ndtv.com.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute pe care le au MĂSLINELE. DE c...

Există zeci de produse care promit că pot face minuni. Că pot curăța ficatul și restul organismului. Dar de ce să nu folosim legume sau plante? Alimentele de mai jos nu trebuie să lipsească din casa ta în această perioadă!

Alimente MINUNE care îți curăță ficatul în mod natural. Sunt obligatorii

Alimentele cu frunze verzi
Chiar dacă usturoiul este pe primul loc, asta nu înseamnă că nu există și alte legume care pot ajuta la eliberarea ficatului de toxine. Vorbim aici despre alimentele cu frunze verzi și dacă se poate și amare. Printre acestea amintim anghinarea, spanacul, ștevia și orice alte legume care, cu cât sunt mai verzi, cu atât sunt mai eficiente.

Te-ar mai interesa: Topul celor mai CURATE alimente. Lygia Alexandresc...

beneficiile usturoiului

Usturoiul
Usturoiul este considerat un super erou atunci când vorbim despre alimentele care curăță ficatul. Și asta datorită compușilor cu sulf care sunt esențiali pentru susținerea ficatului și pentru activarea enzimelor hepatice, responsabile pentru eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism. De asemenea, usturoiul este bogat în seleniu, care este un mineral important ce ajută la detoxifiere.

Te-ar mai interesa: Greșeala comună care afectează organismul! „În pri...

Alimentele bogate în fibre
Adăugarea de alimente bogate în fibre în alimentație, cum ar fi mărul, morcovii, conopida sau sfecla roșie grăbește eliminarea toxinelor din organism oferind în același timp sprijin tractului digestiv.

Citricele
Fructele precum lămâia, grepfrutul, portocalele și toate celelalte asemenea lor conțin o mare cantitate de vitamina C și antioxidanți despre care se știe că sunt extrem de eficienți pentru curățarea ficatului. De asemenea stimulează producția de enzime detoxifiante hepatice.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă în timpul menopauzei. Sfatur...

Nucile
Nucile sunt o sursă bogată de aminoacizi, cunoscuți sub numele de arginină, care sprijină curățarea ficatului. De asemenea, nucile sunt bogate în glutation și acizi grași Omega-3 care susțin detoxifierea ficatului.

Turmericul
Turmericul este cunoscut a fi unul dintre cele mai puternice condimente care ajută la menținerea unui ficat sănătos prin protejarea împotriva leziunilor hepatice și regenerarea celulelor hepatice sănătoase. De asemenea, ajută la creșterea producției de bilă și îmbunătățește funcționarea generală a vezicii biliare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private