Sari la conținut

Alimente pe care NU trebuie să le consumi niciodată la micul dejun

ouă
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Cand nu trebuie sa mai mananci ouă

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece oferă organismului dumneavoastră energia și nutrienții de care are nevoie pentru a începe ziua. Deci ce greșeli fac românii la micul dejun? Ce alimente ar trebui să evitați să mâncați la 8 dimineața?

Greșeala este că carbohidrații rafinați sunt adesea consumați la micul dejun, ceea ce poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi niveluri crescute de zahăr din sânge.

Există două tipuri de carbohidrați

Carbohidrații sunt principala sursă de energie pentru toate procesele celulare și metabolice din corpul uman, dar se încadrează în două categorii: rafinate și complexe.

Potrivit She Finds, carbohidrații rafinați sunt procesați, eliminând nutrienții esențiali, vitaminele și mineralele din zaharuri și cereale.

Ce alimente conțin de fapt carbohidrați rafinați?

Carbohidrații complecși, în schimb, sunt pur și simplu carbohidrați neprocesați, ceea ce înseamnă că conținutul lor nutrițional a fost păstrat.

Cât de răi sunt carbohidrații rafinați pentru noi

Consumul acestor alimente poate face ca mușchii, ficatul și celulele adipoase să răspundă mai puțin la insulină și să poată absorbi glucoza din sânge. Consumul de carbohidrați rafinați vă poate face să vă simțiți obosit și lent.

Vlad Ciurea spune ce alimente sunt benefice
Sursă foto: Facebook

Micul dejun, potrivit dr. Vlad Ciurea, nu trebuie luat imediat după trezire. Medicul spune că organismul trebuie pregătit cu mișcare, gândire, lichide, apoi trebuie luat micul dejun. Dar ce alimente trebuie consumate dimineața ca totul să funcționeze ”ceas”?

„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor. Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu. Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație”, a mai spus el.

Pentru sănătatea creierului, medicul recomandă să mâncăm foarte puțin în timpul săptămânii.

„În cursul săptămânii să nu mâncăm foarte mult. În primul rând, îi dăm carne de pește slab, dar și carne de pește gras pentru că aduce Omega-3. Îi dăm carne de curcan; foarte bună pentru el. Carnea de capră este foarte bună pentru creier. Nu îi dăm porc”, a explicat medicul pentru sursa citată.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel