Sari la conținut

Alimente pentru creier. Dieta si obiceiurile care ii influenteaza performanta

Alimente pentru creier. Sanatatea lui depinde de felul in care ne traim viata. De obiceiurile alimentare, de miscare si de somn. Si mai ales de gandurile pe care alegem sa le prioritizam.

Creierul reprezinta centrul de control pentru intregul sistem nervos. De aceea, el are nevoie de acizi grasi Omega 3 pentru a functiona la capacitate maxima.

Poti gasi acesti nutrienti esentiali in pestele gras (somonul, macroul, heringul), in nuci, broccoli, seminte de in si in boabele de soia sau fasole.

Studiile confirma legatura dintre dieta si sanatatea creierului: Iata cateva obiceiuri alimentare esentiale.

Vitamina B, nelipsita din meniu

Fa-ti un obicei din a cunoaste ce alimente contin anumite vitamine si consuma-le regulat. Astfel, te vei asigura ca incluzi in alimentatia ta zilnica tot ce are nevoie corpul pentru a-si pastra sanatatea.

Sanatatea creierului tau depinde de aceste alimente

De exemplu, vitamina B12 este esentiala pentru teaca de mielina, invelisul protector al nervilor. Daca aceasta teaca este degradata, nervii isi pot pierde functia. Consum-o din ton, sardine, cereale si lapte vegetal fortificat, drojdie inactiva si oua.

Nu mai fugi de carbohidrati

Creierul tau si intregul corp au nevoie de energie, pe care si-o iau din glucoza. Aceasta se gaseste, in mare parte, in carbohidrati. La randul lor, si ei se impart in doua categorii: simpli si complecsi.

Carbohidratii simpli sunt cei din produse de patiserie, paine alba, chipsuri, cartofi prajiti. Acestia iti ofera un punct maxim de energie, dupa care te coboara mai jos decat inainte.

De aceea, este recomandat sa optezi pentru carbohidratii complecsi, gasiti in paste integrale si orez. Acestia elibereaza energia treptat, permitand creierului sa functioneze intr-un ritm normal.

Comorile din frunzele verzi

Frunzele verzi iti mentin sanatatea creierului si chiar pot vindeca sistemul nervos de diferite afectiuni. Acestea contin un complex de vitamine, printre care B, C si E, precum si magneziu, esential pentru buna functionare a neurotransmitatorilor.

CITESTE CONTINUAREA…

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel