joi, mai 26, 2022

Alimente pentru un creier sănătos. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit ce trebuie să mâncăm pentru a avea un creier în formă. Acestea sunt produsele minune pentru creier!

„Pen­tru un creier în formă, avem nevoie de carne slabă de curcan, de pește slab, dar și de pește gras, de so­mon, fiindcă are acizi grași nesaturați.

Avem nevoie de toate semințele posibile, iar România este plină de una din cele mai bune semințe pentru creier: să­mânța de dovleac crudă, care ajută la producerea anumitor neurotrans­mi­țători, responsabili cu starea de bine.

Te-ar mai interesa: Tot ceea ce trebuie să știi despre febră. De ce se...

Nuca seamănă ea însăși cu creierul uman, este unul dintre cei mai buni sâmburi. Pătrunjelul, us­tu­roiul, busuiocul proaspăt, rozmarinul și plantele aromatice, în general, stimulează activitatea ner­voasă. (…) Mango și avocado sunt foarte bune. Rodiile și strugurii negri au mulți anti­oxidanți”, a spus Vlad Ciurea.


Top cinci vitamine pentru un creier sănătos

„Cele cinci vitamine pentru creier: Vitamina A (morcov), Vitamina C (citrice), Vitamina K (legumele verzi, care ne ajută să avem tonicitatea vaselor), Vitamina D (gălbenuș de ou),  Vitamina E (nuci, spanac, avocado, semințe, alune – împiedică formarea de plăci care blochează stimulul nervos și ne apără de demență și Alzheimer)”, a scris neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, pe contul său de Facebook.

Te-ar mai interesa: Cum poți scăpa de alergii pentru totdeauna? Trebui...

„Cele cinci vitamine contribuie la formarea transmisiei nervoase. Degeaba neuronii mei sunt buni dacă transmisia nervoasă este proastă”, a subliniat Vlad Ciurea.

Ce se întâmplă dacă bei cafea după ora 17

Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru începi, du-l până la capăt. Pentru că acțiunile neterminate rămân în creier, ca niște reziduuri.

Nu recomand să bem cafea după ora 17, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului.

Te-ar mai interesa: Te confrunți des cu balonarea abdominală? Iată cât...

Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private