sâmbătă, iunie 19, 2021

Odihna este extrem de importantă pentru sănătatea generală. Aceasta poate reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni cronice, îți menține creierul sănătos și  stimulează sistemul imunitar. Cu toate

acestea, multe persoane întâmpină probleme când vine vorba de un somn liniștitor. Iată cum îți poți influența în mod pozitiv rutina de odihnă în mod natural, prin consumul unor alimente și băuturi.

Specialiștii recomandă un ciclu de somn neîntrerupt de aproximativ 7-9 ore, potrivit Healthline. Există multe strategii pentru persoanele care nu reușesc să obțină suficientă odihnă. Acestea includ, de obicei, schimbări de alimentație, deoarece unele alimente și băuturi au proprietăți de relaxare, oferind un somn liniștitor. Iată care sunt acestea!

Migdale

Acestea sunt, în mod natural, o sursă bună

de melatonină. Melatonina este substanța responsabilă pentru echilibrarea ritmului circadian. De asemenea, migdalele conțin zinc, un mineral esențial pentru un somn liniștitor.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel conține antioxidanți ce relaxează organismul, preucum apigenina. Aceasta are rolul de a stimula unii receptori ai creierului, inducând starea de somnolență. De asemenea, mușetelul poate reduce insomnia și îmbunătățește calitatea generală a odihnei.

Kiwi

Efectele benefice asupra odihnei sunt asociate cu serotonina. Aceasta este o substanță chimică ce ajută la reglarea ciclului

de somn. De asemenea, pe lângă conținutul de serotonină, kiwi este bogat în antioxidanți care au efecte benefice asupra odihnei.

Pește gras

Peștele cu un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, precum somonul, tonul, păstrăvul și macroul au un efect pozitiv asupra ciclului de somn. Atât grăsimile sănătoase (omega-3), cât și vitamina D au proprietăți esențiale pentru îmbunătățirea somnului și relaxării.

Orez alb

Alimentele care au un indice glicemic ridicat, precum orezul alb, pot influența în mod pozitiv calitatea somnului, dacă sunt consumate cu aproximativ o oră înainte de culcare.

De asemenea, orezul poate prelungi durata de odihnă, fiind un aliment esențial pentru persoanele care se confruntă cu problemele legate de somn.

Ultimele stiri

Parteneri