Sari la conținut

Alimentele care ard grăsimile de pe burtă. Medic: „Cu cât mai multe avem în farfurie, cu atât arderea este mai accentuată”

grasime viscerala
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Alimentele care accelerează arderea grăsimii

Alimentația joacă un rol extrem de important în menținerea unei greutăți normale. Renumita nutriționistă Anca Alungulesei, a fost invitată în emisiunea lui Cătățin Măruță, în cadrul creia a dezvăluit alimentele care impulsionează organismul să ardă grăsimile mai repede.

Beneficiile aduse de legumele verzi

În topul listei, nutriționistul plasează legumele verzi, care aduc extrem de multe beneficii corpului nostru, dacă sunt incluse la fiecare masă.

„În primul rând, nu e ca și cum vin cu lucruri sofisticate, toți am auzit despre ele. Prima categorie e cea de verdețuri, cu cât mai multe avem în farfurie, cu atât arderea grăsimilor este mai accentuată.

Broccoli se recomandă fiert, conopida se poate consuma chiar crudă, pane la cuptor, sub orice formă este în regulă. Ne ajută cel mai mult legumele care cresc deasupra solului.

Este important să facem această diferențiere pentru că celelalte au și carbohidrați.”, a dezvăluit Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii realizate de Cătălin Măruță.

Citeste si:

Proteinele, importante în arderea grăsimilor

Apoi, pe lista nutriționistului se clasează sursele de proteine. Vorbim, aici, de la carnea de diferite tipuri, până la pește. Totuși, specialista trage atenția asupra surselor din care provin aceste alimente, citirea etichetei fiind un pas foarte important, peste care nu ar trebui să trecem niciodată.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Mai avem apoi sursa de proteină, peștele, ton, somon, vită, oaie, curcan, orice carne de bună calitate. Ce înseamnă asta? Dacă alegem pește, mereu îl preferăm pe cel care nu e crescut în rezervații, scrie asta pe etichetă.

La carne la fel, le alegem pe cele crescute cu iarbă. Mai am ca sursă de proteină ouăle, noi, adulții, putem consuma zilnic ouă, nu crește colesterolul, decât dacă ai antecedente în familie. Dacă nu-l tolerăm pe ăla de găină, punem de prepeliță. E important să nu lipsească proteina din farfurie”, a continuat nutriționistul.

„Grăsimea se arde cu grăsime”

Nu trebuie să eviți nici grăsimile din acest proces, spune Anca Alungulesei. Chiar dacă pot părea a fi nepotrivite într-o dietă, nutriționistul spune că nu trebuie să eviți în nicio zi sursele de grăsimi sănătoase.

„Avem și grăsimi sănătoase, este important să nu sărim sursa de grăsime zilnică, pentru că astfel sațieteta va fi scăzută.

Avem aici avocado, uleiuri de bună calitate, putem mânca zilnic. E o sursă excelentă de nutrienți.

Avem migdale, semințe de dovleac, nuci, aici cantitatea este cheia. Măsura este cât încape în căușul palmei mele, cam 10-12. Ele sunt încărcate caloric, dar le consumăm pentru că aduc un aport de grăsimi sănătoase.

Grăsimea se arde cu grăsime. Și lichide, cât mai multe lichide. Apă, ceai și cafea, putem bea lichide cât mai multe, să nu ne lipsească.”, mai spune e

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.