Alimentele care conțin cea mai mare cantitate de fier. Luptă împotriva anemiei

Anemia este o afecțiune determinată de nivelul scăzut al globulelor roșii din sânge. În lipsa acestora, organele nu mai sunt oxigenate în mod corespunzător și se pot dezvolta o multitudine de probleme de sănătate.

Globulele roșii din sânge sunt responsabile pentru transportarea oxigenului în tot organismul. Astfel persoanele cu deficit de fier, sau anemie, nu primesc destul oxigen.

Acest lucru poate afecta organismul în mod substanțial și cauzează simptome neplăcute, precum oboseală pesistentă, slăbiciune, amețeală.

Din fericire, alimentația sănătoasă poate asigura un aport optim de fier. Iată ce alimente sunt bogate în fier și pot lupta împotriva anemiei!

Alimente bogate în fier

Broccoli

Broccoli conține fier din belșug. În plus, mai are și vitamina C, acid folic, vitamina A, vitamina B6, vitamina K, potasiu, calciu, magneziu și zinc. Cu atât mai mult, luptă împotriva cancerului, bolii Alzheimer și vindecă bolile sistemului digestiv și bolile cardiovasculare.

Sfecla roșie

Pe lângă conținutul său bogat de fier, sfecla roșie este o sursă extraordinară de vitamina C, vitamina A, vitaminele B, sulf, sodiu, calciu, fier, iod, potasiu și antioxidanți. În acest fel, sfecla roșie ține tensiunea arterială sub control, îmbunătățește performanțele atletice, poate reduce inflamațiile din corp, scrie BZI.

Spanac

Spanacul este, poate, cea mai cunoscută plantă atunci când vine vorba de conțnutul de fier. Mai conține și sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier, vitaminele A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic, clorofilă, aminoacizi și beta-caroten.

Linte

Lintea ajută la tratarea anemiei, fiind bogată în fier.Mai mult decât atât, este o sursă importantă de antioxidanţi, minerale (fosfor, fier, zinc şi magneziu), acid folic, vitamine din complexul B și proteine, fapt ce o face ideală de integrat în meniul persoanelor vegane sau vegetariene.

Sfat!

Atuci când consumi alimente bogate în fier este recomandat să le consumi împreună cu alimente care au și vitamina C. Vitamina C ajută la absorbția optimă a fierului, un lucru esențial pentru persoanele care suferă de anemie.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

3 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

4 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

5 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

5 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia