Sari la conținut

Alimentele care conțin cea mai mare cantitate de fier. Luptă împotriva anemiei

Alimentul care te ferește de cancerul de colon
Sursa : pexel.com
Consumul de spanac poate fi inclus în diverse mese

Anemia este o afecțiune determinată de nivelul scăzut al globulelor roșii din sânge. În lipsa acestora, organele nu mai sunt oxigenate în mod corespunzător și se pot dezvolta o multitudine de probleme de sănătate.

Globulele roșii din sânge sunt responsabile pentru transportarea oxigenului în tot organismul. Astfel persoanele cu deficit de fier, sau anemie, nu primesc destul oxigen.

Acest lucru poate afecta organismul în mod substanțial și cauzează simptome neplăcute, precum oboseală pesistentă, slăbiciune, amețeală.

Din fericire, alimentația sănătoasă poate asigura un aport optim de fier. Iată ce alimente sunt bogate în fier și pot lupta împotriva anemiei!

Alimente bogate în fier

Broccoli

Broccoli conține fier din belșug. În plus, mai are și vitamina C, acid folic, vitamina A, vitamina B6, vitamina K, potasiu, calciu, magneziu și zinc. Cu atât mai mult, luptă împotriva cancerului, bolii Alzheimer și vindecă bolile sistemului digestiv și bolile cardiovasculare.

Sfecla roșie

Pe lângă conținutul său bogat de fier, sfecla roșie este o sursă extraordinară de vitamina C, vitamina A, vitaminele B, sulf, sodiu, calciu, fier, iod, potasiu și antioxidanți. În acest fel, sfecla roșie ține tensiunea arterială sub control, îmbunătățește performanțele atletice, poate reduce inflamațiile din corp, scrie BZI.

Spanac

Spanacul este, poate, cea mai cunoscută plantă atunci când vine vorba de conțnutul de fier. Mai conține și sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier, vitaminele A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic, clorofilă, aminoacizi și beta-caroten.

Linte

Lintea ajută la tratarea anemiei, fiind bogată în fier.Mai mult decât atât, este o sursă importantă de antioxidanţi, minerale (fosfor, fier, zinc şi magneziu), acid folic, vitamine din complexul B și proteine, fapt ce o face ideală de integrat în meniul persoanelor vegane sau vegetariene.

Sfat!

Atuci când consumi alimente bogate în fier este recomandat să le consumi împreună cu alimente care au și vitamina C. Vitamina C ajută la absorbția optimă a fierului, un lucru esențial pentru persoanele care suferă de anemie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel