vineri, octombrie 22, 2021

Alimente anticancerigene, cuprinse în dieta keto. Dieta ketogenică sau dieta keto este un tip de alimentație săracă în carbohidrați, cu un conținut moderat de proteine și bogată în grăsimi.

Știm că

organismul are nevoie de glucoză (zahărul din sânge), dar dacă nu este disponibilă glucoza, celulele se hrănesc cu cetone. Cetonele sunt substanțe chimice care se formeaza atunci cand corpul nu produce suficienta insulina si este nevoit sa produca energie arzand din grasimile stocate.

Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr

Celulele canceroase funcționează diferit, în timp ce glucoza le hrănește și le dezvoltă, cu cetonele nu au nicio reacție. Fără glucoza care reprezintă sursa lor de hrană, celulele canceroase se vor diminua. În timp, tumorile se micșorează și diagnosticul de “cancer”

poate dispărea. Dr. Dominic D’Agostino, cercetător al terapiei metabolice la Universitatea South Florida, spune:

”Celulele dv. normale au capacitatea metabolică de a se adapta la lipsa glucozei și la folosirea cetonelor, dar celulele canceroase nu știu să facă asta. Este așadar o variantă pe care o putem exploata la maxim.”

Având în vedere numărul mare de noi cazuri de cancer, dieta ketogenică pare o idee grozavă. Ideea centrală a acestei diete este să nu depășești 50g carbohidrați pe zi, din toate alimentele consumate. Majoritatea caloriilor să vină din grăsimi și abia apoi din proteine.

Citește și: Medic nutriționist: Acesta aliment este principalul combustibil al tumorilor canceroase

Oncolog: ”Întâlnim des pacienți care nu mai consumă carne ca să nu hrănească celula canceroasă. Trebuie să știe că…”

”Nu hrăni cancerul!” Dr. Pavel Chirilă susține că aceste alimente declanșează boala

Ce conține dieta care înfometează cancerul

Cele mai indicate alimente în dieta keto sunt: ouă, unt, brânză, iaurt, friptură, avocado, nuci, ulei de cocos, ulei de avocado, ulei de pește, pește gras și orice fel de sortiment de pește, salată verde, măsline, alune de pădure.

În combinație cu aceste grăsimi se mănâncă multe legume verzi, fructe de pădure și se bea apă alcalinizantă cu lămâie.

Cum se ține dieta ketogenică?

Dieta Keto are două faze: faza de atac și faza de menținere.

În prima etapă a dietei keto, cea de atac, trebuie să mănânci de

cel puțin 4 ori pe zi. Așadar, cele 3 mese principale se vor înlocui cu 4 și este de preferat să le consumi la orele 8 dimineța, 11:30, 15:00 și 18:30. În plus, vei mânca cu 500 de calorii mai puțin decât o vei face în faza de menținere, pentru că acum trebuie să îți obligi organismul să ardă cât mai mult.

„În general se recomandă un aport de aproximativ 1500 de calorii pentru femei și 2000 pentru bărbați. Faza de atac durează maxim două săptămâni.”, explică Wasim Nazer.

În faza de menținere vei păstra cele 4 mese pe zi, dar vei crește numărul de calorii – 2000 pentru femei și 2500 pentru

bărbați.

„Poți adăuga 1-2 felii de pâine integrală pe săptămână, însă toate celelalte reguli privind meniul rămân neschimbate. Această etapă durează atât cât este nevoie pentru ca tu să ajungi la greutatea dorită, însă nu mai mult de o lună de zile.”, conchide specialistul nutriționist.

Important, foarte important este să consumi cel puțin 2 l de apă pe zi.

Ultimele stiri