luni, august 2, 2021

Dr. Pavel Chirilă, unul dintre promotorii alimentaţiei sănătoase, atrage atenția în cartea sa, “Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”, ca factorii alimentari declansatori

de cancer sunt in special zaharul alb, sarurile nitrice din compozitia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub forma de azotati, folositi in agricultura europeana.

In stomacul omului o parte din aceste saruri se transforma, in combinatie cu acidul clorhidric, intr-o substanta numita dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Daca dimetil-nitrozamina este administrata unui sobolan, in 14 zile declanseaza cu certitudine cancerul, efectuandu-se diverse experiente pe animalul bolnav.

Abuzul de proteine de origine animală

”Sute și mii de studii făcute în lume au identificat alimentele cu potențial

oncogen care, dacă sunt folosite în cantități mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului. Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește.

Nu mai vor­besc de categoria numită me­ze­luri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă. Aceasta este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă

dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat.

Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul,” a explicat dr. Chirilă.

E-urile și aditivii alimentari sunt cancerigeni

Aceste substanţe sunt adăugate în hrană numai şi numai din motive organoleptice, să aibă o culoare mai frumoasă, să aibă un gust mai bun.

“Cert este că, dacă mergeţi în magazinele din România şi cumpăraţi o băutură din aceea… aşa neagră,

dulce…o să vedeţi că este conservată cu Benzoat de Sodiu. Dacă mergeţi în Viena, Paris, Berlin acelaşi produs este conservat cu Sorbat de Potasiu. Benzoatul de Sodiu este o substanţă care este pusă pe lista neagă în toată Europa şi America. Trebuie să ne dea de gândit de ce corpul românesc poate să consume benzoat de sodiu şi cel american nu”, este exemplul cel mai concret pe care Pavel Chirilă l-a dat la lansarea cărţii.

Evitați fructele și legumele care arată foarte bine

Sărurile nitrice care se folosesc pentru stimularea creşterii plantelor, fructelor şi seminţelor, având nucleul nitro,

stimulează atât talia plantelor, cât şi greutatea fructelor, a rodului şi a seminţelor.

“Celula canceroasă aşa se şi defineşte, ca o creştere anarhică a celulelor unui organ. La ora actuală, există două surse periculoase de săruri nitrice în alimentaţia omului: cea din pământ (în Europa se toarnă circa 300.000.000 de tone de azotat în pământ, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane şi plimbat prin toată Europa şi o parte rămâne în sol) şi cantitatea de circa 300 de mg de săruri nitrice pe care o găsim în kilogramul de mezeluri (60% este carne şi restul sunt săruri nitrice). După 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declanşa,” atrage atenția medicul.

Alt sfaturi

Iată ce mai recomandă dr. Chirilă pentru a scădea riscul de cancer:

  • nu fumați,
  • evitați zahărul alb rafinat,
  • nu consumați organisme modificate genetic,
  • evitați parabenii din cosmetice,
  • încercați să vă eliberați de stres și de emoți negative.

Ultimele stiri

Parteneri