duminică, mai 28, 2023

Alimentele acestea au grijă de pielea ta și îi mențin producția de colagen. În felul acesta, este amânată îmbătrânirea.

Iată de ce să le consumi mai ales în sezonul rece, când pielea este supusă agresiunilor factorilor specifici: vânt, frig, umezeală.

Iată ce legume și fructe te ajută să-ți menții sănătatea pielii și frumusețea:

Varza

Fiind bogată în vitamina A, E, sulf și potasiu aceasta aduce beneficii îngrijirii pielii. De exemplu, spun specialiștii iritațiile și inclusiv acneea pot să se estompeze dacă aplici comprese cu suc de varză pe locul afectat. Pielea ta va rămâne curată și hidratată.

Te-ar mai interesa: DSP Constanța, anunț privind calitatea apei după c...

Strugurii

Sunt o excelentă sursă de antioxidanți și vitamine și au și proprietăți antiinflamatoare. Poți să zdrobești o mână de struguri într-un bol și ulterior zeama obținută să o aplici pe față și gât. Lasă-o să acționeze măcar 10 minute, apoi clătește cu apă călduță din abundență. De asemenea, important de menționat este și faptul că vitamina C din struguri contribuie la formarea colagenului, atât de benefici pielii.

Sfecla roșie

Aceasta este bogată în licopen, un antioxidant puternic care ajută la eliminarea radicalilor liberi și menține sănătatea pielii. În plus, specialiștii spun că aplicarea sucului de sfeclă roșie pe păr, după ce te-ai spălat temeinic cu șampon, te poate scăpa de mătreață, fiind un real remediu natural.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar: Cu cât rămânem mai mult în trecut, în r...

Merele

Sunt renumite nu doar pentru faptul că pot crește imunitatea organismului, ci și pentru faptul că promovează sănătatea pielii. De exemplu, sucul de mere, dacă este aplicat în cadă, când faci baie, poate contribui la hidratarea pielii. De asemenea, dacă este aplicat pe față, te va scăpa de acnee.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private