Sari la conținut

Alimentele care ne scurtează viața mai mult decât tutunul

Alimentele cele mai periculoase, la care nu te-ai gândi că îți scurtează viața, mai ales că unii oameni le plasează pe locul 1 în topul preferințelor lor culinare.

Oamenii de știință ne spun în repetate rânduri: hrana ne influențează viața. Fie că ne convine sau nu, trebuie să învățăm să alegem sănătos.

Concluziile ultimelor studii sunt șocante! Cercetătorii au stabilit ca la nivel mondial mor 11 milioane de oameni pe an din cauza alimentaţiei cu mult faţă de decesele cauzate de fumat.

Deși pizza și dulciurile sunt apetisante, să știți că deschid lista produselor care ne scurtează viața!

Sunt mai mulţi decât cei care mor din cauza tutunului, susţin cercetători din toată lumea care au participat la un studiu despre consumul de alimente. Datele mai arată ca românii mănâncă multă sare, carne procesată şi mai puţin pește şi legume, potrivit stirileprotv.ro.

Cercetătorii au vrut să afle câţi oameni mor anual din cauza alimentaţiei, dar şi ce produse consumă. Studiul a fost comandat de fundaţia condusă de Bill Gates şi de soţia acestuia şi a fost realizat de zeci de cercetători din întreaga lume.

România a fost înglobată ţărilor din estul Europei, iar studiul arată că depăşim cu mult cantitatea de carne roşie recomandată, iar la cea procesată consumul este dublu faţă de cel recomandat. Suntem pe primele locuri şi la sarea din bucate. Consumăm cu cel puţin două grame mai mult faţă de cantitatea recomandată de medici.

Pizza este cea care conduce detaşat în topul preparatelor care dau dependență. Cercetătorii spun că aceasta combinaţie de ingrediente creează o plăcere asemenătoare efectelor drogurilor. Urmează prăjiturile! Atunci când vă supraalimentaţi cu alimente dulci, puteţi afecta părţi ale creierului, care controlează cantitatea de mâncare pe care o consumaţi.

Cercetătorii subliniază că zahărul ridică nivelul de dopamină din centri de plăcere și recompensă ai creierului.

Românii au o dietă săracă în omega 3 lucru confirmat şi de faptul că suntem pe ultimul loc la consumul de peşte la nivelul Uniunii Europene. Cei mai mulţi nu consuma 100 de grame de fructe pe zi, aşa cum este recomandat. Studiul arata şi că ne plac salatele, dar asta nu înseamnă că excelam la capitolul legume, cereale integrale sau nuci.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel