marți, mai 30, 2023

Alimentele care păcălesc foamea și te ajută să slăbești. Mihaela Bilic: Au cea mai mare putere sațiogenă!

Există momente, mai ales în perioadele de frig și stres, în care îți vine să mănânci tot frigiderul.

Cu toate acestea, există trucuri care te pot ajuta. În astfel de momente nu ai nevoie de multă mâncare, cât de un anume tip de alimente care păcălește foamea.  pentru că, până la urmă, stomacul nu știe nici câte calorii are un produs și nici cum arată.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

topeste grasimea

Alimentele care păcălesc foamea și te ajută să slăbești. Mihaela Bilic: Au cea mai mare putere sațiogenă!

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit produsele pe care le consumăm dacă vrem să ținem departe kilogramele în plus.

„Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii.

Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore, iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci, carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit.

Peștele, în general, și peștele gras, în special, intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus, avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași Omega-3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut”, a spus Mihaela Bilic pentru Pro TV.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

„Pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. „Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii”, atrage atenția nutriționistul.

„Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta, conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește”, a explicat Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Alimentul care declanșează creșterea alarmantă a g...

„Meniul nostru sățios trebuie să conțină și un desert. Fructele bogate în pectină, precum merele, perele, gutuile și caisele, au avantajul că satură rapid. Pectina este o fibră solubilă care se umflă în contact cu apa, scade absorția de zahăr din intestin și crește senzația de sațietate. (…) Morcovul este leguma ideală când vrem să umplem stomacul cu ceva de ronțăit”, a mai spus Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private