Sari la conținut

Alimentele care păstrează inima sănătoasă şi prelungesc viaţa

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Şcoala de sănătate publică de la Harvard a scos la iveală că anumite alimente previn bolile cardiovasculare şi cresc speranţa de viaşă cu doi ani.

Cercetarea s-a desfăşurat pe 3.000 de participanţi, sănătoşi la începutul studiului, şi s-a întins pe circa 20 de ani. La început s-a determinat prin analize nivelul acizilor graşi omega 3, iar un chestionar a permis identificarea eventualilor factori de risc cardiovascular.

Rezultatele au dus la constatarea că cei care prezintă niveluri mai ridicate de omega-3 în organism riscă cu 35% mai puţin să moară de o boală cardiacă, speranţa de viaţă fiind cu doi ani mai mare decât la grupul cu o mai slabă concentraţie de omega-3.

Sursele alimentare de omega-3 sunt îndeosebi algele, peştele (somonul şi tonul), nucile, migdalele, uleiul de măsline, fructele şi legumele.

Citeste si:

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.