Sari la conținut

Alimentele care păstrează inima sănătoasă şi prelungesc viaţa

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Şcoala de sănătate publică de la Harvard a scos la iveală că anumite alimente previn bolile cardiovasculare şi cresc speranţa de viaşă cu doi ani.

Cercetarea s-a desfăşurat pe 3.000 de participanţi, sănătoşi la începutul studiului, şi s-a întins pe circa 20 de ani. La început s-a determinat prin analize nivelul acizilor graşi omega 3, iar un chestionar a permis identificarea eventualilor factori de risc cardiovascular.

Rezultatele au dus la constatarea că cei care prezintă niveluri mai ridicate de omega-3 în organism riscă cu 35% mai puţin să moară de o boală cardiacă, speranţa de viaţă fiind cu doi ani mai mare decât la grupul cu o mai slabă concentraţie de omega-3.

Sursele alimentare de omega-3 sunt îndeosebi algele, peştele (somonul şi tonul), nucile, migdalele, uleiul de măsline, fructele şi legumele.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel