miercuri, ianuarie 20, 2021
Irina Lungu

Nu uita ca tot ceea ce mananci isi pune amprenta asupra sanatatii tale psihice si fizice, motiv pentru care iti recomand sa introduci in dieta zilnica alimente care scad anxietatea.

Probioticele sunt cel mai bun medicament natural impotriva stresului si anxietatii. Ele au foarte multe beneficii atat asupra sanatatii fizice, cat si asupra sanatatii psihice. Alimentele bogate in probiotice au un aport considerabil asupra functionarii organismului si sunt recomandate pentru prevenirea mai multor afectiuni sau infectii. Acestea sunt recomandate in special femeilor, deoarece functioneaza precum o bariera impotriva infectiilor fungice.

Partea cea mai buna este ca probioticele se gasesc si sub forma naturala, motiv pentru care nu trebuie sa apelezi la cele pe care le gasesti in farmacii. Printre alimentele bogate in probiotice se numara: ceaiul Kombucha, varza murata, iaurtul, supa japoneza cu miso, chefirul, laptele batut si branza de vaci fermentata.

Alte alimente care contin probiotice: amestecul coreean Kimchi, laptele de soia, laptele cu probiotice, ciocolata neagra, microalgele, castravetii murati sau tempeh.

Colina este o „vitamina” mai putin cunoscuta. Este un nutrient esential ce este uneori integrat in categoria vitaminelor, mai precis in complexul vitaminic B (vitamina B4). Colina a fost incadrata in categoria nutrientilor esentiali in 1998, avand multiple roluri in organism. Nivelul scazut de colina este asociat atat cu starile de anxietate si stres, cat si cu atacurile de panica.

Complexul de vitamine B joaca un rol esential in sanatatea organismului, motiv pentru care este recomandat sa consumi alimente bogate in aceste substante nutritive.

Iti recomand sa consumi galbenus de oua, carne alba (in special carne de somon) si fructe de mare (moluste, midii si stridii). Acestea se afla pe lista de alimente care scad anxietatea, insa au si alte beneficii asupra sanatatii.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK