
Alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a proteja organismul de INFECȚII

Alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a proteja organismul de INFECȚII! Fierul este esențial pentru creșterea și protejarea organismului de infecții. Există multe alimente bogate în fier care sunt ușor de inclus în dieta dumneavoastră.
Fierul este o componentă vitală a hemoglobinei, ceea ce îl face un mineral important de care corpul nostru are nevoie pentru a transporta oxigenul astfel încât celulele noastre să poată produce energie. Dacă nu avem suficient fier, nu vom avea suficiente globule roșii pentru a transporta oxigenul. Acest lucru duce la oboseală excesivă și amețeli.
Te-ar mai interesa: Un nou vaccin împotriva virusului sincițial respir...
De asemenea, fierul este esențial pentru dezvoltarea creierului, precum și pentru producerea multor alte celule și hormoni.
În lipsa unor rezerve adecvate de fier, se poate dezvolta o afecțiune numită anemie feriprivă.
Carența de fier este cea mai frecventă deficiență nutrițională la nivel mondial. Ea este asociată cu simptome precum: oboseală, slăbiciune, dificultăți în menținerea căldurii corporale; piele palidă, amețeli, dureri de cap, inflamarea limbii.
Fier hem: Alimente
Carne de vită
Pui
Midii
Ouă
Carne de miel
Șuncă
Curcan
Carne de vițel
Carne de porc
Ficat
Creveți
Ton
Sardine
Cod
Macrou
Stridii
Fier non-hem: Alimente
Te-ar mai interesa: Situație alarmantă în România: anul sunt diagnosti...
Leguminoase:
Năut și fasole uscată sau conservată
Linte
Mazăre
Tofu
Tempeh (boabe de soia fermentate)
Pâine și cereale:
Pâine albă îmbogățită
Paste îmbogățite
Produse din grâu
Cereale cu tărâțe
Făină de porumb
Cereale de ovăz
Pâine de secară
Orez îmbogățit
Pâine integrală
Fructe: Smochine, curmale, struguri uscați, prune și suc de prune.
Legume: Broccoli, fasole, salate, cum ar fi păpădia, varza kale și spanacul.
Cartofi, varză de bruxelles, roșii.
Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...
Alte alimente bogate în fier non-hemic:
Nu uitați de Vitamina C. Ea se găsește în principal în citrice (lămâi, portocale, kiwi, grapefruit etc.), căpșuni, roșii, broccoli și spanac, potrivit Health.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.