Sari la conținut

Alimentele pe care ar trebui să le eviți la cină dacă vrei să slăbești

leguminoase
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
leguminoasele nu se consuma la cina dacă vrei sa slabești

Alimentele pe care ar trebui să le eviți la cină dacă vrei să slăbești! Leguminoasele, o componentă esențială a unei alimentații sănătoase. De exemplu, fasolea, năutul, lintea și mazărea nu sunt doar versatile și economice, ci sunt și pline de nutrienți esențiali pentru sănătate. Cu toate acestea, deși sunt o alegere excelentă pentru majoritatea meselor, nu le consumați seara dacă vreți să slăbiți. Iată de ce.

Beneficiile și proprietățile leguminoaselor

beneficiile leguminoaselor
Sursă foto: Getty Images

Leguminoasele sunt una dintre cele mai bune surse de fibre alimentare . Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea digestivă, deoarece promovează mișcarea intestinală regulată și ajută la prevenirea constipației. În plus, o dietă bogată în fibre poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și diabet de tip 2.

Pe de altă parte, leguminoasele sunt bogate în proteine. O sursă excelentă de proteine ​​vegetale . Acest lucru este important în special pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană. Proteinele sunt esențiale pentru repararea și creșterea țesuturilor, precum și pentru producerea de enzime și hormoni.

În sfârșit, au un conținut scăzut de grăsimi. În comparație cu multe surse de proteine ​​animale, leguminoasele au un conținut scăzut de grăsimi și nu conțin colesterol. Acest lucru le face o opțiune sănătoasă pentru inima.

De ce să nu consumi leguminoase noaptea dacă vrei să slăbești? Deși leguminoasele sunt fără îndoială sănătoase, consumul lor noaptea poate să nu fie cea mai bună opțiune pentru cei care doresc să slăbească, potrivit experților în nutriție.

Digestia lentă. Leguminoasele sunt bogate in fibre si proteine, ceea ce poate incetini procesul digestiv: Consumul de leguminoase noaptea poate provoca o senzație de greutate și balonare, care poate interfera cu un somn odihnitor.

Odihna este crucială pentru pierderea în greutate, deoarece lipsa somnului poate crește nivelul hormonilor foamei, cum ar fi grelina, și poate scădea leptina, care reglează sațietatea. Carbohidrații conținuți de leguminoase nu sunt recomandați noaptea atunci când încercați să slăbiți cu o dietă.

Consumul de alimente bogate în calorii noaptea

Calorii concentrate: Deși leguminoasele sunt bogate în nutrienți, ele sunt, de asemenea, relativ bogate în calorii în comparație cu alte alimente. Consumul de alimente bogate în calorii noaptea, când activitatea fizică este de obicei mai mică, poate duce la un exces caloric care împiedică pierderea în greutate.

Efect termogenic: Proteinele au un efect termogenic mai mare decât carbohidrații sau grăsimile, ceea ce înseamnă că organismul arde mai multe calorii pentru a le digera. Cu toate acestea, acest proces poate crește temperatura și energia corpului, ceea ce face dificilă odihna unei nopți.

Retentie de apa: Leguminoasele contin sodiu, mai ales daca sunt consumate la conserva. Excesul de sodiu poate provoca retenție de lichide, care se poate reflecta în creșterea temporară în greutate.

În plus, trebuie menționat că ar trebui să evităm alimentele grele sau bogate în calorii târziu în timpul zilei, așa că ar fi o idee bună să eliminăm prăjelile. Motivul este că organismul nostru nu are deloc nevoie de acea injecție calorică și, prin urmare, întrucât nu poate arde caloriile pe care le introducem cu alimente, le va stoca ca rezervă de energie, adică sub formă de grăsimi saturate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel