Sari la conținut

Trebuie să consumi ZILNIC banane. Experții spun de ce

Terciul de orez
Sursă foto: pixabay
consumul de banane zilnic

Trebuie să consumi ZILNIC banane. Experții spun de ce: Aceste fructe sunt o sursă de fibre care pot ajuta la procesul digestiv. Fibrele ajută la creșterea motilității intestinale, ceea ce înseamnă că pot ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Unul dintre cele mai populare tipuri de fructe sunt bananele , care sunt adesea alegerea persoanelor care aderă la o dietă echilibrată.

Dacă consumați zilnic banane, este posibil să observați unele dintre aceste patru beneficii pentru sănătate în timp, relatează The Health, și anume mai multă energie, o digestie mai bună, o scădere în greutate mai ușoară și o imunitate mai puternică.

Beneficiile bananelor

Sunt o sursă excelentă de diverse minerale, fibre și vitamine, dar sunt cunoscute în special pentru conținutul lor de potasiu. Aportul alimentar de potasiu este esențial pentru funcția musculară și funcția generală a corpului.

dieta
Sursa foto: arhiva doctorul zilei

Acei oameni care sunt activi fizic ar trebui să mănânce des banane, deoarece potasiul din ele ajută la recuperarea musculară și previne crampele. Cei care nu primesc suficient potasiu sunt mai predispuși să fie obosiți și să aibă crampe musculare. Potasiul nu este singurul nutrient benefic pentru care bananele sunt cunoscute – ele conțin și o cantitate semnificativă de fibre.

Bananele ajută la scăderea sănătoasă în greutate

Aceste fructe sunt o sursă de fibre care pot ajuta la procesul digestiv. Fibrele ajută la creșterea motilității intestinale, ceea ce înseamnă că pot ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos. Dacă consumați banane în fiecare zi, este posibil să observați unele dintre aceste beneficii pentru sănătate în timp. Dacă încerci să slăbești într-un mod sănătos, includerea bananelor în dieta ta este o opțiune excelentă pentru a face acest lucru.

Bananele ajută la scăderea sănătoasă în greutate atunci când sunt combinate corespunzător cu proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Acest fruct este bogat în amidon rezistent, care susține un nivel sănătos de zahăr din sânge și previne creșterile bruște și scăderile de energie.

Bananele,  sursă excelentă de nutrienți

Aceste vârfuri pot duce la creșterea grăsimilor, pofte de mâncare, supraalimentare și pofte de zahăr și carbohidrați. Consumul zilnic al acestui fruct ajută la menținerea sistemului imunitar.

Acest lucru se datorează parțial faptului că bananele susțin sănătatea intestinului, dar și datorită nutrienților găsiți în acest fruct. Bananele sunt o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv potasiu, magneziu, vitamina C, cupru, vitamine B și antioxidanți.

Toți acești nutrienți susțin sistemul imunitar, așa că includerea bananelor în dieta este o modalitate de a ajuta organismul să se protejeze de virușii și infecțiile dăunătoare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel