vineri, septembrie 30, 2022

Leguma minune care întărește sistemul imunitar. Sistemul imunitar este mecanismul de apărare a organismelor vii față de agenții patogeni. Acest rol de apărare este important pentru menținerea sănătății organismului, în cadrul raporturilor sale multiple cu mediul înconjurător, unde este supus continuu influenței factorilor externi.

Leguma minune care întărește sistemul imunitar

Scaderea presiunii atmosferice, aerul rece, umezeala si frigul reprezinta factori frecvent implicati in accentuarea sau aparitia diferitelor patologii datorate alterarii capacitatii de raspuns a sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: Se revine sau nu la școala online? Anunțul de ulti...

În acest context, specialiștii recomandă un super-aliment care ajuta sistemul imunitar pe timpul sezonului rece.

Este vorba despre ciuperc. Adăugarea de ciuperci în alimentație poate fi însă și o modalitate simplă de a vă ajuta sistemul imunitar pe timpul sezonului rece, potrivit site-ului Fiandwell.

Suplimentele alimentare asigură corpului acei nutrienți

Există diverse vitamine recomandate pentru a construi o imunitate bună a organismului, cum ar fi vitamina C, vitamina D și vitamina B12. Suplimentele alimentare asigură corpului acei nutrienți necesari pe care nu le poate obține din alimentele consumate.

Dar, dacă vreți să vă schimbați dieta zilnică pentru a avea o imunitate mai bună, atunci ar fi bine să luați în considerare includerea ciupercilor pe lista cu produse care nu trebuie să vă lipsească. Un studiu publicat în ”Journal of Nutrition” a constatat că includerea ciupercilor în masa zilnică poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: Obiecte pe care să nu le ții niciodată în casă. Al...

Descoperire despre ciuperci


Ciupercile apărare a organismului împotriva infecției și a bolilor

După zece săptămâni de cercetare, oamenii de știință au descoperit că adăugarea ciuperci în alimentație a îmbunătățit activitatea celulelor ucigașe naturale (NK) la șoareci. Celulele NK sunt un grup de limfocite responsabile pentru uciderea spontană a celulelor infectate cu patogeni și a celulelor tumorale. Ele sunt o parte- cheie a sistemului imunitar înnăscut, care este prima linie de apărare a organismului împotriva infecției și a bolilor.

Te-ar mai interesa: Oncolog: ”Durerile de sân, un semn de alarmă pentr...

În timp ce alte cercetări au fost deja făcute în acest domeniu, cele mai multe studii au folosit ciuperci mai exotice și au testat diferite moduri de folosire a lor care nu pot fi introduse în dieta de zi cu zi.

Efectul imunologic al unui aport alimentar de ciuperci albe, dar această nouă cercetare a analizat în mod specific efectul imunologic al unui aport alimentar de ciuperci albe.

Ciupercile albe reprezintă 90% din ciupercile consumate în SUA, fiind un aliment versatil, perfect pentru a fi inclus în dietă. Majoritatea conțin un nivel sănătos de proteine ​​și sunt adesea folosite de vegetarieni ca înlocuitor al cărnii. Studiile făcute pe unele specii de ciuperci au arătat şi capacitatea lor de a susţine organismul în procesul de sinteză a interferonului. Ciupercile ar avea şi un rol antimicrobian.

Te-ar mai interesa: Recomandările lui Arafat în cazul unui atac nuclea...

De asemenea, este bine să rețineți că exercițiile fizice sunt o altă modalitate eficientă de a construi un sistem imunitar sănătos. Exercițiile fizice măresc rezistența corpului, ajutându-l.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private