Sari la conținut

Alimentele perfecte care te ajută să slăbești văzând cu ochii

te ajută să slăbești

Ce alimente ar trebui să mănânci pentru a te ajuta să slăbești? Este ceva ce ne-am întrebat cu toții la un moment dat. Uneori, multitudinea de informații găsite pe internet poate fi incredibil de copleșitoare, încercând să vă dați seama ce funcționează pentru dvs. și corpul dvs. pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate. În realitate, nu există un răspuns clar, dar există lucruri care pot fi de ajutor.

Ni s-a spus tuturor să evităm alimentele ultraprelucrate – ambalate cu zaharuri, sare și conservanți, care pot duce la creșterea în greutate și la alte condiții de sănătate, deci ce ar trebui să mâncăm?

Am făcut o listă cu alimentele ideale de încorporat în dieta ta:

1. Ouă

O bază de mic dejun, ouăle sunt bogate în proteine și mai puține calorii decât ați crede. Acestea sunt sărace în grăsimi și vă mențin mai plin mai mult timp, făcându-le un plus excelent pentru micul dejun și o gustare sănătoasă. Fiecare gălbenuș de ou este plin de vitamine și minerale (vitamina D, potasiu și vitamina B-6 pentru a numi câteva), așa că asigurați-vă că mâncați întregul ou și nu doar albușurile.

2. Leguminoase și fasole

Nu numai că leguminoasele și fasolea sunt bune pentru sănătatea inimii și intestinelor datorită conținutului ridicat de fibre, dar sunt, de asemenea, pline de proteine. Având atât de multe soiuri dintre care să alegeți, inclusiv fasole neagră, linte, fasole roșie și naut, există nenumărate variante de rețete simple de încercat.

3. Cereale integrale

O altă opțiune sănătoasă stă în cerealele integrale ce poate fi inclusă în aproape orice masă sau gustare. De la fulgi de ovăz, pâine cu mai multe cereale, orez brun și quinoa.

4. Fructe

Dacă doriți ceva dulce, fructele sunt o modalitate fantastică de a le satisface fără să vă scufundați în delicii încărcate cu zahăr. Includerea fructelor în dieta dvs. înseamnă că aveți mai multe șanse să aveți un nivel sănătos de zahăr din sânge, să consumați mai multe vitamine și minerale și să consumați o cantitate adecvată de calorii.

5. Verdețurile

Verdețurile precum varza, spanacul, salata romana sunt consistente și extrem de hrănitoare și sunt ușor de asezonat la orice masă. Verdețurile sunt o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă țineți sub control caloriile, dar și să măriți volumul meselor.

6. Pește

Plin de proteine, grăsimi nesaturate și omega importante, peștii precum somonul și tonul sunt un plus excelent la meniurile săptămânale. Tonul este foarte slab, ceea ce îl face o opțiune excelentă cu conținut scăzut de calorii, în timp ce s-a demonstrat că somonul conține iod și sprijină funcția tiroidiană pentru a vă menține metabolismul fără probleme.

7. Pui și curcan

Puiul este slab și bogat în proteine – combinația perfectă pentru pierderea în greutate! Comparativ cu carnea de vită, corpul tău poate absorbi mai mulți aminoacizi, făcându-l o alegere solidă pentru construirea sau menținerea mușchilor.

Alternativ, curcanul este o opțiune extra slabă care poate fi ușor înlocuită cu carnea de vită.

8. Nuci și semințe

Nucile precum migdale, caju și nuci braziliene sunt o modalitate excelentă de a adăuga proteine și grăsimi pe bază de plante în dieta ta. Fac o gustare fantastică pe cont propriu sau pot fi adăugate la o salată sau garnitură. S-ar putea să aibă mai multe calorii, dar o cantitate mică vă poate ajuta să vă simțiți plini.

Alimente precum semințele de chia pot fi adăugate la fulgi de ovăz de dimineață, presărate într-un smoothie sau transformate într-o budincă.

9. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este o opțiune excelentă de grăsimi saturate, care are multe beneficii pentru sănătate. Utilizarea uleiului de cocos în locul uleiului obișnuit de gătit ajută la creșterea sațietății, în timp ce vă ajută să ardeți calorii.

10. Legume crucifere

Legumele crucifere includ broccoli, conopidă, varză de Bruxelles și varză, pentru a numi câteva. Acestea sunt bogate cu fibre, făcându-le extrem de sănătoase și conțin o cantitate moderată de proteine. Aceste opțiuni bogate în nutrienți, cu slab calorice, sunt incredibil de versatile și pot fi adăugate într-o multitudine de mâncăruri.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel