duminică, octombrie 25, 2020

Cancerul colorectal este al treilea tip de cancer ca frecvenţă atât la bărbaţi, cât şi la femei. Acesta definește o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.

Una dintre cuazele apariţiei acestui tip de cancer este alimentaţia nesănătoasă. ,,Dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal este cel mai influenţat de alimentaţie. În comparaţie cu fumatul, dieta nu este un factor de risc major, însă are rol important”, spune dr. Katharina Nimptsch.

Citește și:

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Edinburg cele mai nocive sunt hamburgerii, chips-urile, produsele de patiserie şi băuturile răcoritoare acidulate.

Concluzia se bazează pe rezultatele unui studiu pe un eşantion de aproximativ 5.000 de persoane, dintre care aproape jumătate bolnavi de cancer colorectal.

În urma completării unor chestionare special concepute, care au inclus întrebări despre regimul alimentar, stilul de viaţă şi frecvenţa cu care se practică exerciţiile fizice, cercetătorii scoţieni au conchis că fumatul, alimentele bogate în grăsimi, de tip fast-food şi istoricul familial sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia cancerului colorectal.

Citește și:

În schimb, o dietă bazată pe legume, fructe, cereale integrale şi peşte poate scădea semnificativ şansele de apariţie a acestei boli crunte.

 

Parteneri--