marți, ianuarie 25, 2022

Cancerul colorectal este al treilea tip de cancer ca frecvenţă atât la bărbaţi, cât şi la femei. Acesta definește o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.

Una dintre cuazele apariţiei acestui tip de cancer este alimentaţia nesănătoasă. ,,Dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal este cel mai influenţat de alimentaţie. În comparaţie cu fumatul, dieta nu este un factor de risc major, însă are rol important”, spune dr. Katharina Nimptsch.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră despre tratamentul Pavloxid de...

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Edinburg cele mai nocive sunt hamburgerii, chips-urile, produsele de patiserie şi băuturile răcoritoare acidulate.

Concluzia se bazează pe rezultatele unui studiu pe un eşantion de aproximativ 5.000 de persoane, dintre care aproape jumătate bolnavi de cancer colorectal.

În urma completării unor chestionare special concepute, care au inclus întrebări despre regimul alimentar, stilul de viaţă şi frecvenţa cu care se practică exerciţiile fizice, cercetătorii scoţieni au conchis că fumatul, alimentele bogate în grăsimi, de tip fast-food şi istoricul familial sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia cancerului colorectal.

Te-ar mai interesa: Anunț pentru părinți! Testarea rapidă în școli. Co...

În schimb, o dietă bazată pe legume, fructe, cereale integrale şi peşte poate scădea semnificativ şansele de apariţie a acestei boli crunte.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private