miercuri, decembrie 2, 2020
Elena Oceanu

Potrivit unui studiu al Harvard School of Public Health obiceiurile alimentare ale bărbaţilor pot influenţa mărimea testiculelor.

Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea că iaurtul consumat în cantităţi îi ajută pe bărbaţi să devină mai dotaţi, mărind testiculele cu până la 15%.  Această mărire are un efect benefic şi asupra calităţii spermei.

Studiul a fost făcut deocamdată pe şoareci de laborator, în cazul cărora s-a constat că cei care au fost hrăniţi cu iaurt au avut mai mulţi urmaşi. De asemenea, femelele care au fost hrănite cu iaurt au dat şi ele naştere mai multor pui, cu o sănătate mai bună.

Savanţii sunt de părere că rezultatele obţinute în laborator ar putea fi aplicate şi în cazul subiecţilor umani. “Nu ne-am dat seama ce îi face pe cobaii de sex masculin să se comporte diferit, dar era clar că, după ce se hrăniseră cu iaurt, purtarea lor era alta. Analizele făcute au arătat că subiecţii hrăniţi cu iaurt aveau testiculele mai mari, astfel că şi numărul de spermatozoizi era mai mare”, a declarat Eric Alm, unul dintre coordonatorii cercetării.

Mai mult, şi blana cobailor care fuseseră hrăniţi cu iaurt devenise mai lucioasă şi mai sănătoasă. Din punct de vedere al siluetei, şoarecii de laborator care au mâncat iaurt erau într-o formă fizică mai bună, spre deosebire de cei care nu aveau inclus în meniul zilnic acest aliment.Oamenii de ştiinţă consideră că responsabile pentru aceste efecte sunt probioticele gasite în iaurt. Acestea ar putea interacţiona cu celulele organismelor vii, determinând reacţiile menţionate mai sus.

Parteneri