Sari la conținut

Alimentul care afectează cel mai mult rezistența organismului la boli

sistem imunitar
Susa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dr Virgiliu Stroescu, despre sistemul imunitar

Din cuprinsul articolului

Alimentația este esențială pentru sănătatea generală a organismului nostru. Aceasta ne poate face mai puternici și mai rezistenți sau, dimpotrivă, poate slăbi organismul, lăsându-l vulnerabil în fața bolilor și agenților patogeni.

Imunitatea este influențată în mod direct de alimetație. Anumite alimente promovează funcționarea normală a sistemului imunitar (precum alimentele naturale, cât mai variate), în timp ce altele scad rezistența naturală a organismului.

Unul dintre cele mai nocive alimente este zahărul rafinat. Acesta se găsește în majoritatea produselor procesate, ambalate, pentru un plus de gust.

Cu toate acestea, consumat în exces, poate contribui la dezvoltarea unor temute boli, precum cancerul.

Acesta favorizează producerea radicalilor liberi, toxine eliberate în urma arderilor celulare.

Zahărul scade rezistența organismului

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie cât de nociv este zahărul pentru organismși ce efecte are acesta asupra sănătății.

„Zahărul scade imunitatea.

Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sînge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede”, dezvăluie Mihaela Bilic, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel