Sari la conținut

Alimentul care distruge cancerul de plămâni

Cancerul pulmonar este cel mai frecvent neoplasm în rândul bărbaţilor şi al patrulea ca frecvenţă la femei. În România, potrivit studiului Globocan din 2008, se înregistrează o incidenţă de 30 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Un studiu publicat în 2013 pe PubMed, un site al National Institute of Health a scos la iveală că apigenina, o substanță care se găsește în pătrunjel, poate distruge 86% dintre celulele cancerului pulmonar.

Apigenina este un compus care se găsește și în alte alimente precum țelina, portocalele, ceapa. Însă, părunjelul este cea mai bogată sursă de apigenină, în special cel uscat.

Un alt studiu publicat în China în 2005 a scos la iveală că apigenina din pătrunjel este eficientă în combaterea creșterii celulelor canceroase. Cercetarea a fost publicată în revista Molecular Pharmacology.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel